Anonim

Rakt upp Punjab | LIVE Musikkonsert | officiell trailer

I Black Clover har människor mana och ki. Mana är en energikälla för magi och ki är ... ja, det är det jag vill fråga. Vi vet att Asta kan känna andra genom ki, men finns det något annat? Ger ki människor makt som i Dragon Ball? Är att veta det användbart för någon annan sak? Hur fungerar ki i Black Clover?

Ki är en speciell typ av naturlig energi (härstammar från kapten Yamis hemland), som skiljer sig mycket från mana. Till skillnad från mana ger alla levande och icke-levande saker Ki när de rör sig.

Med andra ord, förmågan att känna Ki, ger individer möjlighet att känna attacker av människor och projektilföremål. Det faktum att Ki beror mer på rörelse gör det också användbart för att upptäcka saker som inte har någon mana. Ett exempel är antimagi; eftersom Asta normalt inte har någon magi, kommer magiker som känner sin omgivning för magi inte att upptäcka honom, men med hjälp av Ki Asta kommer det att kunna upptäcka sina motståndare, deras attacker och även hur mycket antimagi som cirkulerar genom honom.

Vidareutbildning i Ki kan till och med hjälpa till att förutsäga fiendens attacker och i vissa fall berätta om någon ljuger.

1
  • Det är en annan ki än i Dragon Ball där endast levande varelser har ki. Men hur som helst, är det allt? Nämnde eller antydde de inte i något avsnitt att ki var relaterat till Astas transformation?