Anonim

Så här konverterar du T8 TL-lampor till LED ● Förklaras i enkla termer

Varför kollade L inte Yagami Lights handskrift och försökte matcha den med handskriften i Death Note när han hade anteckningsboken?

4
  • Jag kommer inte ihåg om det uttryckligen anges, men jag tror att Ljus hade sett det och medvetet använt en annan handskrift än sin vanliga. Det är egentligen inte så svårt, men det hindrar skrivhastigheten lite.
  • @ Mints97 Det skulle inte vara något oväntat. Om du bara hade en källa ...
  • Jag läste att Light tog bort sidorna på w / c han skrev. Så Higuchi fick en tom dödsnot
  • Självklart kommer det inte att matcha, för i dödsnoterar han rättigheter med sin vänstra hand och i enkelhet skriver han rättigheter sin högra hand ...

L hade förutsett att handskriften skulle kunna förfalskas. Senare i berättelsen skapade en av Neares underordnade en falsk Death Note som innehöll namnen Mikami hade skrivit. Mikami märkte inte detta eftersom den falska boken hade "hans" skrifter i sig. L, som var någon på en högre nivå än Near, skulle ha trott att Kira kanske hade fejkat sin egen handskrift så att om Death Death hamnar i SPK: s händer, kommer hans handskrift inte att användas som bevis. Därför brydde han sig inte ens om att försöka kontrollera Yagamis handstil. Dessutom är handskrifter inte så särskiljbara från varandra. Det är mycket troligt att vissa människor har samma eller liknande handstil.

Som en sidoanteckning kan vi försöka göra ett liknande experiment genom att visa någon vi känner till vår handskrift med vår icke-dominerande hand. Jag tränade detta tidigare och personen märkte inte att det var jag som skrev det trots att jag kände min vanliga handskrift.

6
  • 4 När det gäller att handstil är likadan är handskriftsbevis tillåtet i domstol. Ett stycke av handstil är tillräckligt för att ha en 95% identitetsgaranti. Light skrev mycket mer än ett stycke värt i sin anteckning :)
  • @MadaraUchiha Så du håller inte med Toshinou Kyouko och tycker att handskriftssakerna i Death Note är en plothål?
  • @BCLC Nej, L kan mycket väl ha misstänkt att Kira fejkade sin handstil.
  • @MadaraUchiha Så 'kira' kan ha förfalskat hans / hennes handskrift för att rama in Light Yagami?
  • @BCLC Till exempel ja.

Förutom vad Sakurai sa, fanns det också tillfällen i showen där L trodde att Light kunde ha manipulerats av Kira, så det skulle ha varit i Light's handstil ändå. Han visste redan praktiskt taget att han var inblandad med Kira på något eller annat sätt, men vid den tiden i showen teoretiserade han att Kira hade skurit band med honom, så det spelade ingen roll om det var hans handstil eller inte.

Efter att ha överlämnat Death Note till Rem i planen att befria Misa ut säger Light (kapitel 54):

Med andra ord, han rev sidorna ut och kollade där inget av fingeravtrycken eller hans handstil, så det är ingen överraskning att L inte kollade på handskriften eftersom det inte fanns några andra namn bredvid Higuchis.

Allt även om det inte nämns i anime, det är otänkbart att ljus skulle sakna göra en så uppenbar sak.

1
  • Jag tycker det är konstigt att Ljus på något sätt kunde utplåna alla spår av fysiska bevis, men det nämndes åtminstone.