Anonim

Låt oss spela Pokemon X - # 28: On the Monorail

Satoru Fujinuma har "Revival" -förmågan, vilket gör att han kan gå tillbaka i tiden innan en livshotande händelse inträffar. Vi vet att han inte kan kontrollera denna makt (även om han på något sätt kan hjälpa till att kalla det ibland), men lär vi oss när som helst hur han fick det? Eller nämnde författaren något om detta?

Svaret nedan innehåller spoilers.

Det anges aldrig i anime eller i manga hur han fick denna förmåga. Vi vet att efter händelserna i förra avsnittet tappar han det och det inträffar aldrig igen.

Som Boku Dake Wiki säger:

Revival ( ( ), Ribaiburu, t.v. "Köra om") är en ofrivilligt specialfenomen exklusivt för Satoru som gör att han kan hoppa tillbaka i tiden för att rädda någon från ett dödligt möte inom hans närhet.

Empiriskt kan Satoru svara på väckelse, eftersom det förekommer ofrivilligt och ofta slumpmässigt. Fujinuma beskrev sin upplevelse som en deja vu.

http://bokudakegainaimachi.wikia.com/wiki/Revival

Jag tror inte att det finns en officiell anledning till det, men efter att ha gått igenom historien tror jag att makten uppstod som svar på Satorus skuld.

Som barn gjorde han inga verkliga ansträngningar för att få kontakt med Kayo. Efter att hon dog kände han sig hemsk för att han inte gjorde något för att hjälpa henne. Hans mamma gjorde sitt bästa för att hjälpa honom att glömma bort det som hände och släppa det, och han glömmer mer eller mindre vad som hände, men skuld slutade egentligen inte äta bort honom.

En tid efter detta fick han förmågan att hoppa bakåt i korta intervaller, vilket låter honom rädda människor. Trots detta känner han sig fortfarande tom, för det hjälper inte Kayo.

Under loppet av serien räddar han Kayo och de andra barnen som hennes mördare mördade och så småningom kommer mördaren inför rätta 2003.

Genom att göra detta har han äntligen fred med sig själv. Och väckelse inträffar aldrig igen.

För mig finns det två förklaringar till detta.

En är att, som Kenya sa, Satoru föreställde sig hela händelseförloppet, men inte bara när han var i sin vegetativa koma, utan också innan Kayo skulle dödas av Yashiro. Det kan vara så att Satoru lider av dissociativ identitetsstörning och hans intuition fungerade som "Revival" Satoru hela tiden.

Eller det kan vara så att Satoru fick denna förmåga för att skydda andra från samma öde som Kayo föll till, men slutade med att användas av Satoru för att rädda Kayo istället, vilket skulle eliminera förmågan till sin existens och tillåta händelserna i andra, parallellt 2005 att inträffa.

Nyligen läst en recension om denna anime som fick mig att gråta på denna förmåga, medan det inte är hur han fick det, det är mycket som Butterfly Effect, filmen. I grund och botten blir färdigheten kaoteteori som förkroppsligas i honom när anime fortsätter, men förklaras aldrig hur den börjar. Vi ser aldrig resultaten egentligen förrän i slutet.

Jag kan tyvärr inte hålla med de befintliga svaren. Om detta var någon form av drömlik dissociativ störning, skulle de sista händelserna aldrig ha inträffat. Koman uppstod för att läraren försöker döda honom och han överlevde koma eftersom läraren flydde och dödade många andra barn (eller i anime väntade han bara på att han skulle komma ut). Oavsett bevisades det att läraren försökte kidnappningarna tidigare och förhindrades av Satoru, varför läraren försöker döda honom när han är ute i koma.

Min syn på resonemanget bakom "Revival" är mindre en känsla av skuld och mer en känsla av hopplöshet och förtvivlan. Satoru får aldrig riktigt skuld över vad som hände eftersom han aldrig försökte bli vän eller visste om vad som hände med Kayo. Händelserna tog dock tydligt en känslomässig vägtull och det kulminerade som vuxen när han nu kände sig död inuti. Den känslomässiga förlusten utlöste till synes "väckelsen" och orsakade en känsla är självvärde, vilket tillsammans med lärarens återkomst och hans mammas död utlöser inom honom behovet av att återvända till var allt började. Detta antyds också av första gången han använder "Revival" till fullo, han kunde aldrig kontrollera "Revival" men efter att ha hörts av polisen och den överväldigande känslan av förlust från sin mors död ber han "Revival" att inträffa rädda henne. Detta är en fullständig "Revival" och är det enda sättet att rädda sin mamma.

Enkelt att han är i koma och hans hjärna dör så han har blinkningar i sitt liv framåt där människor i livet dör, hans hjärna börjar sedan gå i ett gripande tillstånd som gör att hjärnan upprepar blixtar (illusionen att gå tillbaka in tid) då för att han återupplivas efter att ha dött upprepar hans hjärna blixtarna från livets början till slutet av det.) Hans hjärna skapar personligheter, minnen när hans liv blinkar framför hans ögon. Därav personligheterna, människorna etc, alla alla tankar av hans sinne som skriker när det dör. Det mänskliga sinnet kan skapa hela människor och personligheter som inte finns genom att sammanställa information.

Detta är bara en teori.