Anonim

SÅ VAD ÄR HANDLINGEN MED MARVELS HÄNGARE?

I Haruhi andra säsong fanns det 8 avsnitt som har varit desamma. Serien av "Endless Eight" avsnitt gör bokstavligen samma saker om och om igen. Men det är egentligen inte samma sak, de animerar om och dubbar om hela avsnittet, de var inte lata och använde samma källa.

Här är samma sekvens av olika avsnitt när Haruhi ringde Kyon för att be honom att simma med andra vid poolen:

Som du ser ger de olika toner, vinklar, kläder etc. Det är för mycket ansträngning för samma situation över hela avsnittet för åtta avsnitt rakt. Så varför gjorde de det? Gjorde de det också i lätt roman? Vad är poängen med "Endless Eight"?

5
  • Det fanns åtta avsnitt i "Endless Eight" -bågen, inte sju. (Det är inte därför det heter "Endless Eight", men jag tror att det beror på att det äger rum i augusti, den åttonde månaden. Plus, 8 ser ut som .)
  • månader har inte namn på japanska. det är bokstavligen bara "månad 8".

Troligtvis var den sista bågen i showen ursprungligen planerad att anpassas Suzumiya Haruhis försvinnande, men producenterna ändrade sig mycket till produktion och bestämde sig för att göra det till en film istället. Som ett resultat var de tvungna att fylla i ett sju avsnitt som de redan köpte tidsluckan för, så denna gimmick föddes.

De Oändliga åtta kapitel i romanen handlar bara om den allra sista iteration där Kyon räknar ut lösningen.

Poängen med Oändliga åtta var att ge en anledning för Nagato att göra vad hon gjorde i Försvinnande, som är den enda som kommer ihåg de över 15000 iterationerna.

1
  • detta verkar vara rätt svar men finns det någon källa som säger att den sista bågen i showen ursprungligen var planerad att anpassa Suzumiya Haruhis försvinnande?

Karaktärerna verkar göra "samma saker om och om igen" för att de är fångade i vad TV-Tropes kallar a "Groundhog Day" -slinga. Wikipedia-artikeln om tidslingor förklarar den väldigt kort och skarp:

Berättelser med tidslingor handlar ofta om att korrigera tidigare misstag eller på få en karaktär att känna igen någon viktig sanning; fly från slingan kan sedan följa.

Avsnitten sändes ursprungligen mellan 19.06.2009 och 07.08.2009, vilket kan vara anledningen till att dessa avsnitt har ett så dåligt rykte: publiken kanske redan har lidit av den fåniga säsongen och dessa avsnitt tillförde mer frustration på toppen.

Det kan vara lite långt hämtat, men jag tror att det här också är en lek på hur cool en oändlig sommaruppehåll först ser ut för elever och studenter så länge de inte vet vad de ska göra med hela tiden tills de inser att de är mitt i den fåniga säsongen och att en oändlig sommaruppehåll också kan betyda en oändlig dum säsong.

Som senshin redan påpekat i sin kommentar, anledningen till att de väljer att göra denna berättelse bågvidd över åtta epsioder är förmodligen för att 8 ser ut som tecknet för oändligheten: ∞ (vilket säkert är en annan trop eller meme de väljer att leka med men som inte kan hitta just nu).

0

Ingen vet varför regissören gjorde det eller vilket syfte det tjänade. I själva romanerna spelades in endast sista "loop" och det hela spände inte ens 100 sidor. Om jag skulle spekulera, var det bara anledningen till att de gjorde vad de gjorde, eftersom antalet tillfälligheter under sändningen av episoderna var så höga att det var för bra för att passera möjligheten. Dessutom, om de inte slösade bort 8 episoder av det, skulle de behöva anpassa något annat material, som vid showen bara var "Dissapearance" -båge, något som senare fick mycket bättre filmanpassning.

1
  • 1 Medan ditt svar till en början läser som en pessimistisk åsikt, låter den sista delen också mycket rimligt.

Jag känner väldigt många människor som var fruktansvärt irriterade av Endless Eight-sekvensen (om bara för att det innebar att man tappade sju episoder av potentiellt nytt innehåll), och även nu när man bara kan klara alla åtta avsnitt utan att behöva vänta en vecka däremellan, det är ganska slog. Jag kan se och beundra allt arbete de lägger i varje avsnitt, och till och med tycker jag fortfarande att det var ett tufft drag. ... Men jag måste säga, om du tittar på alla åtta episoderna, är det rus du får när de äntligen tar reda på saker och flyr från slingan på en helt annan nivå än det hade varit om de hade löst det vid första försöket. Det där Maj har varit vad regissören försökte. (När arbetet påbörjades på säsong 2 fanns det ytterligare två volymer av oanpassade noveller - "Rampage" och "Wavering" - i serien, så även om de ursprungligen hade planerat att använda "Disappearance" och beslutat emot det, det var tekniskt sett andra alternativ.)