Anonim

Utlösningsvarning

Jag menar, trots allt växte de upp tillsammans och man kan hänvisa till dem som "bröder" (även om de inte är biologiskt besläktade), men varför är Vegeta alltid så grym mot Goku är den kanske underliggande orsaken eller historien bakom jag saknar ( historia) det är bara hur han är.

Jag är medveten om att Vegeta ibland kan vara extremt konkurrenskraftig. Men vet någon verkligen varför serieproducenterna bestämde sig för att porträttera Vegeta som en "halvskurk" eller Goku's andra fiende (om du kanske) eller kanske något Goku tidigare har gjort för Vegeta?

De har trots allt gemensamma fiender.

4
  • De är rivaliserande. Rival är vanligtvis gjord för att inte komma överens med varandra, liknar Zorro och Sanji eller Naruto och Sasuke. Vegeta är också en fiende i början så han har fortfarande en dålig personlighet. Du kan inte bara ändra det, du kan lika gärna ändra karaktär.
  • @Darjeeling, jag förstår rivalitetskonceptet eftersom det är vettigt att varje ledande karaktär nästan alltid åtföljs av en rival. Men det verkar för mig som om Goku inte erkänner Vegeta som en "rival" om du förstår vad jag menar.
  • Kom ihåg, Vegita är Saiyan-prins, så han har sin stolthet, enligt honom överträffar ingen annan saiyan honom, denna tro på honom krossades av Goku, många och många gånger .. så resultatet är att det inte kommer överens mellan dem ...
  • Missade jag något någonstans (har inte tittat på Super) eftersom jag minns att Goku skickades till jorden när han var barn. Var fick du att Vegeta och honom växte upp tillsammans?

Vegeta och Goku har ett mycket nära förhållande. Jag skulle säga att de delar en obligation ännu starkare än vad Goku delar med någon som Krillin. De kanske inte är vänner som umgås, skrattar och har ett normalt samtal men de ser varandra som en källa till motivation för att hjälpa sig själva och bli starkare, vilket gör dem mer ambitiösa.

Det kan se ut som om Vegeta hatar Goku men i verkligheten är det bara hans personlighet och hur han är som också ger en komisk aspekt till showen. Vegeta har en väldigt kaxig och arrogant personlighet och även han som Saiyan-prinsen är ansvarig för detsamma. Han anser att hans ras är överlägsen alla andra varelser och han är den typ av kille som gillar att hävda sin dominans över alla andra varelser genom att använda sin makt. Goku å andra sidan tränar rent av kärlek till strid och delar inte samma motiv som Vegeta vilket är en stor skillnad mellan deras personligheter.

Vegeta hade alltid en ömsesidig respekt för Goku men jag rekommenderar att du tittar på kampen mellan Kid Buu och Goku där Vegeta erkänner Goku's överlägsenhet och har en nyfunnen respekt för honom. Även i Dragon Ball Super kan det verka som om Vegeta inte gillar Goku men om Goku liv riskerade skulle Vegeta gå in och hjälpa honom. Detta ses när han fångar Goku efter att Beerus slog ut honom. Även när Freiza skulle döda honom, kliver Vegeta in. Även under maktens turnering ser vi Vegeta kliva in för att hjälpa Goku medan han attackerades av Universe 9.

Med enkla ord är Vegeta avundsjuk på Goku styrka. Han har erkänt detta ett par gånger, även om hans arrogans och massiva ego inte vill att han ska acceptera att han är svagare än en annan saiyan, varför vi ser honom visa någon form av ilska när han ser Goku och inte orsakar att han hatar honom.