Anonim

Största “OCH 1” skott genom tiderna

Jag tittade på den här Buzzfeed-sidan och har försökt att räkna ut serien som några av dessa skärmkapslar tillhör. Jag lyckades hitta många av dem genom en kombination av omvänd bildsökning och att slå upp den citerade texten, men jag är inte säker på den här. (Obs: något stötande språk som jag redigerade.)

Jag hade inte mycket framgång med en omvänd Google-bildsökning, även om jag fick reda på ett av resultaten att texten antagligen redigerades av någon. (Länken här innehåller också den ursprungliga svordomar, som jag svärtade ut i bilden i den första länken.) Eftersom jag inte kan ta bort texten utan att även redigera resten av bilden (åtminstone med mina ganska begränsade bildredigeringsverktyg) , Jag tror inte att jag kommer att ha mycket framgång med att hitta vad det här är ursprungligen från att helt enkelt radera texten (t.ex. genom att göra den grå) och söka med den heller.

Från Imgur-länken är det tydligt att det här ursprungligen troligen kommer från en skräckmanga.

Uppdatering: Jag hittade en oredigerad version av bilden, som finns nedan. Har fortfarande inte haft tur med omvända bildsökningar, så jag ska nog försöka titta på listor över skräckmanga och eventuella TV Tropes-sidor senare. Som sådan tog jag bort den tidigare bilden från inlägget för att undvika överflöd (och lade till en länk till den).

Med en del google-undersökningar fann jag att den kommer från en manhwa vars kinesiska namn är 万人 夜话: Jag vet inte om det finns en engelsk översättning av det. Kanske någon som förstår kinesiska känner till den översatta titeln (om den finns).

Detta är länken till skanningen från vilken bilden tas (vol. 5).

3
  • 2 Jag hälsar din google-fu! AFAIK, det finns ingen engelsk översättning. Jag skulle översätta titeln bokstavligen som "Ten Thousand People's Night Talks".
  • @GaoWeiwei: Verkar korrekt. Jag försökte leta upp Baidu och liknande webbplatser för att se om det fanns en synopsis någonstans, men tyvärr hade jag ingen tur.
  • 2 Det är i grund och botten den kantonesiska versionen av Fuan no Tane, en samling mycket korta och mestadels atmosfäriska berättelser som handlar om urbana legender, spöken och vidskepelser, alla organiserade kring ett specifikt tema (skola, besökare etc.).