Anonim

HANTA EN LANDFLICKA OCH EN PANDA FÖR ATT KOMMA ÄVEN - Big Win Slot Machine Bonus

I Fullmetal Alchemist har dörren i sanningens rike en enorm symbol med alla möjliga saker på sig:

Jag har sett öppningen av Neon Genesis Evangelion idag och märkt att samma symbol visas i början av öppningen runt 0:10 - 0:13.

Jag trodde först att det bara var en slumpmässig symbol i FMA, men nu när jag har sett det i öppningen av NGE tror jag att det måste komma från något annat eftersom det inte finns någon koppling mellan dessa anime.

Vad är denna symbol, var kommer den ifrån och vad beskriver den?

Här är en mer detaljerad bild av symbolen:

1
  • Ser ut som de fallna änglarnas regeringstid över jorden för mig ... inverterade fjädrar etc.

Det är en något modifierad version av det Sephirothic Tree of Life som definierats av Robert Fludd, som var en läkare med intressen för Kabbalah och andra religiösa mystiker. Globerna (kallade Sephiroths) anses vara sätt på vilka universum visar sina sanningar för mänskligheten. De är också tryckta med orden som Gud använde för att skapa universum i Genesis.

Du kan läsa mer om det här, men den grundläggande idén bakom det är att det är en mystisk symbol som representerar universell sanning - och sanningen är på andra sidan dörren i FMA.

I NGE visas emellertid symbolen efter att massproduktionsenheterna bildat ett inverterat livsträd som symboliserar motsatsen till skapelsen - förstörelse, död - efter korsfästelsen Eva 01. Detta är en del av den tredje effekten, där nästan alla mänskligheten reduceras till LCL. Du kommer att upptäcka att det finns mycket mystisk symbolik i NGE.

0

FmA Wikia verkar indikera att bilden är Livets träd (också känd som Världsträd eller Emanations träd eller Arber Sephiroteca), som beskrivits av en engelsk paracelsisk läkare från 1600-talet Robert Fludd. Jag har svårt att hitta ytterligare information om diagrammet, men EvaGeeks Wiki har en sida som beskriver de olika delarna mer detaljerat. Det verkar något relaterat till Sephirot, eller Sefirotic Tree som diagram som visar det ofta kallas.

Det verkar också som att detta diagram är unikt för Edward's Gate, eftersom Alphonse's Gate har ett annat diagram, från 15-talets alkemist George Ripleys text Alchemys märg. (Jag kunde inte ta reda på om själva diagrammet har ett namn).

1
  • 3 Designen på porten är unik för personen: Roys gate har flamalkemitatueringen.

På dörren finns det mycket hebreiska på den. På botten står det 'Adonai' som översätts till 'gud' och 'Elohim gibor' betyder 'gud är stark' eller 'gud är modig'.

Även på Alex Armstrongs nävar är 'chasak' skrivet på hebreiska vilket betyder 'starkt'.

Jag känner att denna show är mer relaterad till judendomen än någon annan religion av alla hebreiska och judiska övertygelser.

"adonai" på hebreiska faktiskt "min herre" men det används som gudarnamn. det finns också några andra namn för gud i judendomen på dörren som "elohim" som betyder gud, "elohim gabor" betyder att gud är modig, iah eller YHVH betyder också gud, på armstrongs nävar står det "chazak" som betyder stark i hebreiska, och dörren säger också "el" vilket också är ett namn för gud som vanligtvis sätts i slutet av ett ord. till exempel betyder samuel på hebreiska "Gud hörde" eller "Gud lyssnade". det står också "kerub" på dörren och en kerub eller "keruberna" är den lilla ängelsaken på Guds ark eller förbundsarken som i grunden är en riktigt helig stor låda av guld som håller tabletterna med tio bud och några andra saker.

1
  • Typ av ger några viktiga punkter men kom ihåg, frågan är vad som är den enorma symbolen, inte vad orden betyder. Även om du kan inkludera vad dessa ord betyder när du har svarat på askens huvudfråga.