Anonim

Rensar koluppbyggnad i en R56 MINI Cooper

Idag snubblade jag på Kotaku-inlägget angående Ai Takabes gripande i fråga om droger.

Förutom att hon raderades från krediterna meddelade Bandai också att den inte längre strömmar Kill Me Baby samt 2009-anime Sweet Blue Flowers och 2011 anime Wandering Son. Vilka är båda anime som Takabe hade en röst i.

Har något liknande hänt tidigare? Eller anses det normalt att radera människors existenser från skapade produkter i Japan som har hänt här när en medlem i teamet begår ett brott?

3
  • Du kan skicka ett meddelande till mannen på AnimeNewsNetwork. Justin Sevakis är känd för sin "Answerman" -kolumn, kommer troligen att fylla i dig. [email protected], se bara till att du tittar på om det besvaras på webbplatsen.
  • Som alla företag måste de distansera sig för PR-ändamål och eventuella klagomål (t.ex. varför visar du en anime med en kokainmissbrukare VA kopplad till den?). Branschen är inte främmande för skandaler och maktmissbruk, vilket kan orsaka motspel från publiken.
  • @Dimitri mx, jag vet inte om du såg men svaret på din fråga har publicerats här av Answerman.

+50

Kotaku säger i sitt inlägg här:

De japanska myndigheterna har i allt större utsträckning bekämpat narkotika och kändisar. Istället för att släppa dessa kända individer, som polisen verkar göra i USA, verkar den japanska polisen och landets media göra exempel på dem och stränga ut dem för att torka. Det här kan vara bra! Det kan också vara lite mycket.

Som Justin Sevakis uttrycker det i sitt inlägg här:

I Asien, det förväntas att "talang" (sångare / skådespelare / showvärdar osv.) ska vara förebilder för samhället i stort. När man hamnar i stora kriminella problem (vanligtvis för droger) är det som händer nästa en del av en mycket sliten ritual.

Steg 1: Det är nästan oerhört för talangen i fråga att bekämpa avgiften. Saker kommer att fortsätta som om de är helt skyldiga. Om de är tillräckligt berömda kan det finnas en presskonferens där de ber om ursäkt för att svika alla sina fans och gråta mycket.

Steg 2: Talangens förvaltningsbyrå, skivbolag och alla företag som kontraherar den personen för att göra arbete eller framträdanden kommer omedelbart att släppa dem från sina listor. Butiker kommer att ta bort deras musik, varor och andra media som bär deras namn från sina hyllor. Deras listor kommer att tas bort från webbplatser. Jag har aldrig hört talas om hela anime-serier på grund av att en röstskådespelare hamnar i trubbel, men det är ganska sällsynt att en röstskådespelare i framträdande roller hamnar i trubbel som detta.

Steg 3: Tiden går, vanligtvis minst ett år. Skivorna och varorna som drogs tidigare läggs tyst tillbaka i butikshyllorna (och förmodligen streamingtjänster). Talangen fungerar genom det rättsliga systemet, och när deras skuld till samhället har betalats (fängelsetid, husarrest eller prövotid slutar), är konstnären fri att försöka starta om sin karriär eller arbeta i en närbutik. Konstnären återinstalleras inte hos sina gamla byråer, men är fri att försöka igen någon annanstans och göra en ny start.

Det finns några fler sådana fall som har ägt rum i Japan, såsom fallet med skådespelaren Shunta Nakamura, Manabu Oshio och andra, men de som är relaterade till animeindustrin är följande:

1. Noriko Sakai

Noriko Sakai, 44, dömdes till skyldighet för besittning och användning av amfetamin i augusti 2009 och dömdes till 18 månaders fängelse, avbrutet i tre år. Men till skillnad från stjärnor i stora delar av resten av världen markerades Sakais övertygelse som slutet på en karriär som gjorde henne populär i stora delar av Asien. Hennes skivbolag, Victor Entertainment, hade sagt upp sitt kontrakt och drog tillbaka alla hennes album från försäljning, medan Toyota Motor hade skrotat ett lukrativt reklamavtal. Men 2012 återvände hon till underhållningsbranschen och började spela i en scenspel. Hon har sedan släppt nya album, och både det och några av hennes äldre utgåvor är tillbaka på iTunes.

2. Ryo Aska

Ryo Aska från Chage och Aska arresterades för narkotikaposition i början av 2014, vilket fick Walt Disney Japan att ta bort musikvideon till låten "On Your Mark." Walt Disney Japan tog också bort videon från Studio Ghibli-samlingen av kortfilmer som tidigare släpptes på DVD. På ett sätt raderade Disney kortfilmen från Studio Ghiblis bakre katalog. Det är som om det aldrig funnits. Alla Chage- och Aska-webbplatser och sociala mediekonton har antingen frusits ​​sedan dess eller tagits bort och är inte aktiva i skrivande stund.

1
  • 1 Lite korrigering, inte Asien. Kanske Östasien eller Japan, men absolut inte Asien som helhet. Det fanns ett fall i Indonesien där vokalisten i ett band kastades i fängelse eftersom hans personliga sexvideo sprids online av någon som antingen hackade sin bärbara dator eller stal den (minns inte riktigt). Efter den tid han satt i fängelse behöver han bara byta namn på sitt band (alla personeller är desamma som föregående band). Visst är kontraktet för hans band alla avslutade, men hans låtar drogs inte ut ur hyllorna. Att säga Asien som helhet skulle alltså vara lite felaktigt.