Anonim

LIVET ÄR MÄRKT | Avsnitt 4: Dark Room Gameplay Walkthrough | Del 1 (Död i familjen)

Under filmen sågs Sophie till största delen i form av en gammal kvinna, tack vare förbannelsen som Wast of the Wastes kastade på henne. Men när Sophie sov tycktes hon återgå till sitt vanliga jag. Och när hon pratade med Madam Soloman, gick hennes kropp långsamt tillbaka och håret förändrade färg. När Howl ställde in saker för alla, återvände hennes ansiktsdrag och röst men inte hennes hår.

I slutet av filmen hade Sophie fortfarande vitt hår men hon verkade ha återfått sitt ungdomliga utseende. Emellertid tog Wast of the Wastes aldrig bort förbannelsen, med tanke på att hennes magi var tömd. Jag undrar om Sophies förbannelse så småningom skingrades eller inte.

1
  • Ledsen att säga men böckerna är ganska relevanta. Filmen är baserad på boken och utan att boken finns, än hur skulle filmen göras? En bok är alltid relevant om en film baseras på den eftersom den skulle vara basmaterialet, Harry Potter, dödliga instrument och det mesta av anime vi tittar på idag. Jag kommer emellertid att erkänna att Mayasakis tolkning ger en mer djupgående titt på vad Sophie går igenom att vara vid Howls sida. Jag menar inte att inleda någon form av kommentarkrig, men jag måste sägas.

Filmen lyser över förklaringen med bara några få tips, men den förklaras ordentligt i originalromanen av Dianne Wynn-Jones (och dess uppföljare). Avfallshäxans förbannelse var bara kortvarig och försvann mycket tidigt. Anledningen till att Sophie inte återhämtade sig var på grund av

hon hade själv oupptäckt magisk talang och stannade i form av en gammal kvinna för att hon fortsatte tänka på sig själv som sådan. Hon tenderade att återvända när hon inte tänkte på sig själv på det sättet - till exempel när hon sov eller när hon var för fokuserad på att berätta för Madame Solomon (och därmed tänkte mer på Howl).

I boken, förtrollningen

varade faktiskt inte så länge, och den enda anledningen till att Sophie förblev gammal var av hennes egna handlingar och tankar (hon slutar med att ha den magiska förmågan att prata livet in i saker.)

Faktum är att Howl

försöker i hemlighet bryta sin förbannelse mer än en gång och misslyckas och kommenterar att Sophie "... måste gilla ..." att vara en gammal dam.

Även i boken, Sophie

bytte aldrig fram och tillbaka upprepade gånger från ung till gammal, snarare blir hon bara ung när hon frigör Calcifer och ger tillbaka Howls hjärta.

I Ghiblis version tror jag att han visar henne

byta från en form till en annan för att hjälpa till att förklara att förtrollningen delvis är i hennes sinne.

När det gäller slutet ... Miyazaki kan ha behållit henne

hårgrått för att fysiskt visa sin metamorfos från att ha lågt självförtroende i sitt utseende till att bli "vacker", eller han kanske har gjort det enbart för visuell överklagande ...

1
  • 1 Boken är irrelevant. Filmen är sin egen historia, gjord för att förstås utan måste läsa den. I filmen är Sophie gammal när hon tänker på och tycker synd om sig själv. Hon blir yngre när hon har empati och är mer bekymrad över andras välfärd och lycka. Kort sagt, det är en förbannelse av självabsorbering.