Anonim

produktivitetsappar för egenvård som hjälper dig att arbeta hemifrån

Jag har velat försöka komma in Touhou. Men bara när man tittar på Wikipedia finns det en hel del spel och de flesta verkar vara för mycket gamla system; de listas inte i kronologisk ordning efter butik (snarare efter släppdatum).

Så jag undrar: Finns det ett spel / anime / manga som är på engelska, i en eller annan form med spel, skulle det vara antingen officiella engelska utgåvor eller fläktöversättningsfixar; anime skulle vara antingen engelska dub eller sub; och manga antingen lokaliserad eller skanning), vilket skulle vara en bra startpunkt i serien?

1
  • Det som betyder något för mig från Touhou är att jag känner till alla karaktärer (från Akyu till Yuyuko) och ingenting annat. Jag behöver inte spela spelen eller komma in i den krångliga historien för att älska Touhou.

Det största problemet med att komma in i Touhou är antalet tecken som är närvarande. Huvuddelen av Canon-berättelsematerialet är verkligen inte så stort.

De viktigaste Touhou-spelen släpps i kronologisk ordning. Detta är ganska irrelevant eftersom berättelserna vanligtvis inte är nära relaterade ändå. Nyare spel involverar dock karaktärer från äldre spel. Detta borde egentligen inte hindra dig från att förstå vad som händer, för karaktärerna är alla ganska lätta att förstå, men du kanske missar några saker om du går i ordning. Observera att dessa är väsentliga för att förstå Touhou väl, eftersom de fungerar som introduktion för de flesta karaktärer och nästan alla de viktigaste plotpunkterna som det hänvisas till någon annanstans kommer från spelen.

Det rekommenderas vanligtvis att börja med början på Windows Touhou-spel, Touhou 6 (Embodiment of the Scarlet Devil). Windows Touhou-spelen har bara ibland använt karaktärer från PC-98-era-spel, förutom Reimu och Marisa (huvudpersonerna). Det skulle dock inte skada någonting att börja med något av de andra spelen heller. Om du tycker att spelen är för svåra ser många människor som bara är intresserade av berättelsen omspelningar av dem online eller läser avskrifter av dialogen (som finns på Touhou Wiki, t.ex. här). Det finns fan-made patches tillgängliga för alla de viktigaste Touhou-spelen.

Om du vill ha en officiell källa har Bohemian Archive in Japanese Red (den första Touhou-fanboken) mycket information om karaktärerna fram till Touhou 9. Touhou Wiki fungerar vanligtvis också som ett bra alternativ, även om det har mycket fanon också. Ingen av dessa är egentligen berättelser. För att vara helt ärlig kan du läsa nästan vilken som helst av canon manga-utgåvorna om du är villig att ibland leta upp vem en karaktär är. Inaba of the Moon och Inaba of the Earth kan vara ett särskilt bra val helt enkelt för att det bara involverar ett litet antal tecken.

I vilket fall som helst, när du väl känner till grunderna (huvudkaraktärerna och handlingen i de viktigaste spelen), kan du plocka upp nästan alla kanoner eller fanon med relativt lätthet. Den största svårigheten är bara att lära sig alla karaktärer i första hand, och jag tror inte att det finns något bättre råd för det än att bara spela spelen (eller åtminstone läsa dialogen från dem).

Det finns en bra introduktion till Touhou i detta blogginlägg av rabbiteclair, vilket ger lite bakgrund till vad som exakt är Gensokyo, något perspektiv på media och fandom, och listar också några spel och manga som är särskilt bra utgångspunkter.

Fandomen är så jävla stor att den var mycket effektivt självförvarande under lång tid. Det finns ingen gemensam inträdesplats för kanon, för hälften av den engelska fandomen snubblade bara på den här saken för tio år sedan och blev nyfiken på att försöka ta reda på vad i helvete det innebar.

Även om man bara tittar på det officiella innehållet finns det> 27 officiella spel, ett gäng mangaserier, en musik-CD-serie som har sin egen oberoende historia i häftena (roliga Secret Sealing Club shenanigans). Men här är några möjliga utgångspunkter:

Spel:

Berättelserna för spelen är ganska enkla och fristående, så du kan hoppa in i något av dessa i valfri ordning utan att behöva oroa sig för andra spel.

  • Utförande av Scarlet Devil: Det sjätte spelet i serien och det första spelet som släpptes för Windows. Början av den moderna eran Touhou; detta spel mjukstartade kontinuiteten effektivt, så du behöver inte oroa dig för de tidigare 5 spelen (de äldre PC-98-systemspelen). Det introducerar många huvudpersoner, inklusive Cirno, Patchouli, Sakuya, Remilia och Flandre.
  • Perfekt körsbärsblomning: Det sjunde spelet i serien. Cherry-mekanikern gör det till ett av de enklare spelen. Riktigt bra musik. Det introducerar många huvudpersoner, inklusive Alice (ja, om du ignorerar Touhou 5), Prismriver Sisters, Youmu, Yuyuko och Yukari.
  • Berg av tro: Seriens 10: e spel. Presenterar huvudpersoner som Nitori, Sanae, Kanako och Suwako. Det anses vara det första spelet i "2nd Windows Generation", med en ny motor.
  • Tio önskningar: Det 13: e spelet i serien. Relativt nyligen. Det finns några riktigt bra låtar i det här spelet. Trance-mekanikern hjälper till att göra spelet enklare att spela, men bara om du kommer ihåg att slå C.

Manga:

  • Förbjuden rullning: Berättelsen om en normal mänsklig tjej från den mänskliga byn när hon börjar fastna i den övernaturliga och Youkai-politiken. Det har också en officiell engelsk release!
  • Sangetsusei (The Three Fairies-serien): Berättelsen om tre ganska normala älvor som de gör fe saker. Mycket livsskiva-y. Massor av framträdanden från andra karaktärer, så det är också ett trevligt sätt att få presentera många karaktärer.

Förresten spelade jag först spelen i den här ordningen: TH06, TH08, TH10, TH13 och sedan TH07. Hittills är de enda spelen jag har kunnat avsluta utan att fortsätta (på Normal!) TH08 och TH07 \ _ ( ) _ /