Anonim

Age of Ishtaria - A.Battle RPG - Android-spel - Första titt

Avsnitt 4 av Alla ut!! stängs med följande ändkort, på skärmen i 10 sekunder från 23:50

Det verkar vara en signerad bild, och mitt antagande är att varken mangaka eller animationspersonalen ritade den. Det här ser ut som fan art för mig, något de kanske har hittat på Deviant Art och fått tillstånd att använda.

Jag vet att high school-rugbyspelare i serien tenderar att vara mycket muskulösa i kroppsbyggande bemärkelse. Denna ritning verkar dock överdriva det. Deras pecs påminner mer om kvinnors bröst än manlig anatomi. I den andra sportanime som jag har sett, Haikyuu!, Fri!och Yuri på is, idrottarna är välutvecklade, men inte heller. Jag kan inte säga om den här bilden ritades av en muskelfetischist eller bara någon som ännu inte behärskat anatomi.

Kontrollera avsnitt 1-3, jag ser att de alla också har 10-sekunders kort, ritade i en annan stil än anime. Avsnitt 1-slutkortet är en annan gråskalebild signerad av samma person. Pecs är dock inte så överdrivna. (Jag antar att japansk text är en signatur - för allt jag vet står det "Hej mamma!" )

Vet någon om dessa slutkort är amatörverk, utkast till bilder gjorda av animationspersonalen eller av mangaka? Jag tycker om dem; de ger serien extra personlighet. Jag är nyfiken eftersom jag inte kommer ihåg att jag såg den här typen innan.

3
  • FWIW, det kallas "slutkort", och den japanska texten säger (JinKou), namnet på (skolans) team. När det gäller själva frågan görs de vanligtvis inte av sin egen animationspersonal eller mangaka. De kanske dock inte görs av amatörer alls. Exempel från Monogatari Series visar att de gjordes av artister från School Rumble, Fairy Tail, Gundam, FLCL, etc ...
  • @AkiTanaka tack! Jag redigerade frågan och ersatte "platta" med "slutkort". De Monogatari exempel var coola. Det låter som artisterna kan göra slutkort för andra serier som en rekreation. Fläktar, men professionella.
  • Jag tittade precis på det första avsnittet dubbat på Funimation. Jag blev förvånad över att se att de hade tagit bort slutkortet, och avsnittet är kortare, 23 "41". Crunchyroll-episoderna är exakt 24 minuter och de sista 10 sekunderna av varje avsnitt är slutkortet. Det finns också ett annat kort som också elimineras av Funimation. Jag kallar det "AFC-kortet (" after first commercial "). I Japan måste det finnas en reklam efter OP. När avsnittet startas om visas ett AFC-kort i cirka 9 sekunder. Den här är i stil med anime. Dessa två kort står för de saknade 19 sekunderna. av ett dubbat avsnitt.