Anonim

Ljud | J. Krishnamurti - Brockwood Park 1970 - Seminariemöte 2 - Finns det ett boende där ...

Den här säsongen är Pandora in the Crimson Shell: Ghost Urn är ett verk som delvis skapats av Masamune Shirow - samma karl bakom Spöke i skalet. Till min beklagelse har jag inte kommit till att titta på Spöke i skalet. Men jag vet bitar och bitar om det, och det verkar finnas vissa ytliga nivålikheter med Pandora i Crimson Shell (som sänds just nu och som jag tittar på).

Självklart är titeln för en (både på engelska och japanska - Koukaku Kidoutai mot. Koukaku no Pandora); Pandora har "Gerzekoma" -robotar medan Spöke har "Tachikoma" -robotar; och hela fokus på cybernetik och gränsen mellan människor och maskiner.

Speglar dessa likheter på ytan något materiellt förhållande mellan de två? (t.ex. är Pandora ett alternativt universum till Spöke, eller en "under tiden, i den här andra delen av världen" -berättelsen, eller något?) Eller är det bara att Masamune Shirow valde att skriva om liknande teman i två annars orelaterade manga?

4
  • Tydligen finns det en film som kom ut i december 2015 och en serie som precis började sändas och jag kunde bara hitta 3 avsnitt hittills.
  • Enligt vad jag har sett händer det några decennier före GITS-händelserna och kan vara samma universum. Allt som rör cyberisering finns där, i tidiga skeden av teknisk utveckling.
  • Om det verkligen är en prequel till GitS så är det riktigt konstigt med tanke på de stora skillnaderna i ton och stil.
  • Verkar för mig att det är uppenbart Majoren var en Mahou Shoujou i ett tidigare liv.

På sätt och vis, ja, de är på samma universum med Ghost in the Shell: Arise, som är prequellen till originalet Spöke i skalet manga / film.

TVTropes artikel (Varning, länk TVTropes!) nämnde lite bakgrund om det:

Pandora in the Crimson Shell: Ghost Urn (紅 殻 の パ ン ド ラ / Koukaku no Pandora) är en cyberpunk actionkomedi manga baserat på ett oanvänt koncept av Masamune Shirow (design som så småningom skulle återanvändas i Ghost in the Shell: Arise).

(Min betoning)

Forskning vidare på japanska Wikipedia nämnde också om dess relation / samband med Ghost in the Shell: Arise,

Förhållande med Ghost in the Shell: Arise

Vid den tidpunkt då den ursprungligen planerades skulle titeln vara Ghost Urn med dess plot har samma bakgrundsinställning som Ghost in the Shell: Arise (GitS: Stå upp). I den ursprungliga handlingen, Uzal Delilah (Sahar Schehera) som skulle vara samma person med Dr. Zhinzhee Bekka Arr Thied som dök upp i kapitel 3 & 4 i GitS: Stå upp; Clarion och BUER skulle vara med GitS: Stå upp. Dessutom, GitS: Stå uppkaraktär Kurtz var ursprungligen Ghost Urnkaraktär, med Ian Kurtz som hennes motsvarande karaktär.

Inställningen ägde rum år efter att Uzal och deras följeslagare flyttade till Cenancle Island och bodde där efter händelsen i GitS: Stå upp. Illustrationen av den ursprungliga handlingen som visas i slutet av sin tankobon visar inte bara Kurtz utan också cyborgs som skyddar Dr. Thied, Nami Hozumi och andra karaktärer som blir modellen för GitS: Stå uppkaraktärer.

I alla fall, Ghost Urn anime-projektet avbröts på grund av olika omständigheter. När KADOKAWA startade om projektet, den här gången med manga, kompositionen och karaktärerna om. Dessutom blev inställningen föreGitS: Stå uppoch karaktärer som skulle vara desamma i båda serierna separerades helt. Slutligen ändrades titeln till Pandora in the Crimson Shell: Ghost Urn.