Anonim

Pinky Promise - Niall Horan Love Story - Eppy 10

Det här är kanske inte det bästa stället att ställa denna fråga. Men jag har bara någonsin sett anime. Jag fick ett e-postmeddelande från JList-reklam Svärdkonst online och jag fick ett par med en Galaxy Angel Vol. 1 låda med begränsad upplaga.

För mig ser pennabrädor bara ut som plastkort som, när de vänds runt (så allt är motsatt), kan fastna vid fönster och låta ljuset lysa, men jag tvivlar på att det är vad de är för. Vad exakt är dessa pennskivor?

Pennskivor (Shitajiki) används för att placeras under ett pappersark (eller en kudde) så att skrivning på papperet inte fördjupar arken under. Wiki-sidan för Shitajiki säger:

Merchandised shitajiki är mycket vanligt, med bilder av allt från turistattraktioner till kändisar till anime- och mangatecken. De flesta shitajiki-mönster går bara igenom en upplagan, vilket gör dem mycket samlingsbara och ofta svåra att skaffa. Att samla shitajiki är en hobby för många anime- och mangaentusiaster. Som samlarobjekt används shitajiki ofta också för dekoration eller andra prydnadsändamål.

1
  • 2 Jag har alltid trott att ett annat syfte var att skapa en hård och jämn skrivyta (mjukare ytor är vanligtvis svåra att skriva på).