Anonim

Phoenix x Rinko | KR [dbnz94] HD

Ser tillbaka på Bakemonogatari och Nisemonogatari, det verkar som

Koyomi är riktigt svag jämfört med alla konstigheter han möter. Surugas apaform besegrar honom lätt (även om hans makt tillfälligt förstärktes). Ormarna i Nadeko-ormen skulle ha dödat honom om Kanbaru inte ingripit, han behövde räddas från Black Hanekawa av Shinobu. I det senaste avsnittet skulle han antagligen ha dött om Yozuru hade beslutat att förlänga striden. Detta trots att han fått den största power-up hittills från Shinobu.

Med tanke på att han en gång sa till sina systrar

Det första kravet på att vara en hjälte är att vara stark, och de är förfalskningar med tanke på deras brist på styrka, det verkar konstigt att Koyomi är så understyrd jämfört med de konstigheter han möter.

Blir han någonsin starkare i senare avsnitt eller i Light Novels?

3
  • @ user1306322 Jag antar att det är mycket osannolikt att han blir starkare. Det är inte som andra typiska Shounen-anime där huvudpersonen blir starkare varje ny båge, som Luffy eller Naruto. Även efter Monogatari-serien: andra säsongen, han fortfarande ganska svag, inte mycket framsteg från första säsongen.

I prequel, Kizumonogatari, när Araragi möter Kiss-shot för första gången:

Araragi blir en vampyr vars kraft kommer från Kiss-shot. När han sedan kämpar mot en av vampyrjägarna som är efter henne, konstaterar han att Araragi är näst starkaste konstighet i världen direkt efter Kiss-shot, även om han inte har någon aning om hur han kan använda sin makt till sin fulla potential. Denna styrka kommer främst från hans och Kiss-Shots regenererande förmågor som gör dem praktiskt taget odödliga så att de kan fortsätta att slåss oavsett vilken skada motståndaren gör dem. Denna kraft försvann när han reducerade Kiss-shot till Shinobu, men han behåller fortfarande bitar av den. Han kunde lätt få tillbaka den makten genom att låta Shinobu återfå sina krafter genom att dricka sitt blod, men då skulle han bli full vampyr som behöver döda och äta människor för näring. Något som Araragi aldrig skulle göra.

1
  • Jag trodde att han kanske hade varit kraftfull när han var vampie och genom att bota vampirisum skulle det vända

Du undrar hur han kan

säga till sina systrar att du måste vara stark för att vara en hjälte trots att du är ganska svag själv.

Men gör han någonsin

påstår sig vara en hjälte?

Jag kan inte minnas att han gjorde det. Således finns det ingen skillnad i hans ord och historien han ser i sig själv är inte ogiltig.

Hans systrar dock

gjorde, ganska stolt, anspråk på att vara hjältar. Han påpekade bara (med rätta enligt hans åsikt) att de inte kan leva upp till den standarden.

På metanivå: Inte varje historia behöver en stark hjälte - många stora bitar (vanligtvis för vuxna) berättar snarare om en persons svagheter snarare än deras styrkor. Jag skulle betrakta Monogatari som passande i detta ljus.

1
  • Jag läste inte hela Monogatari ännu, så om det här svaret är fel, vänligen meddela mig.

Jag tror att Araragi var ganska stark i Kizumonogatari, jag menar att han slog dem alla 3 exorcistkarlar för att få tillbaka Shinobus armar och ben, men då sänkte han ganska lite det berättade för att han ville bli människa igen. Jag tror verkligen att om Araragi hade sina fulla krafter som i Kizu, skulle Kanbaru inte ha en chans som folk säger att Kanbaru skulle slå honom även i sin fulla vampyrform, men jag tror inte det är sant.