Anonim

Fergie ~ Fergalicious

Jag tänkte på Mard Geer, eftersom han sägs vara mer kraftfull än Zeref.

Men nämndes det någonsin i Canon som förbannade Zeref att vara odödlig?

3
  • Vad vill du veta exakt?
  • Vem förbannade Zeref att vara odödlig?
  • Relaterat: Hur blev Zeref Black Wizard förbannad?

I kapitel 436 nämnde Zeref att han måste ha blivit förbannad av Ankhseram, liv och döds Gud, för att ha forskat på uppståndelsemagi (R-System, Eclipse Gate och senare Summoning Magic). En av biverkningarna av denna förbannelse var att han blev odödlig.


Som nämnts av Denslat är detta verkligen metaforiskt. Vid denna tidpunkt är det inte bevisat om det finns en gud i Fairy Tail-världen. Så vitt vi vet kastades förbannelsen över de trollkarlar som hade trasslat med ofullständiga versioner av Grand Magic (eller Black Magic, beroende på översättning). Zeref för att använda uppståndelsemagi.

Mavis för att använda (Fairy) Law. FT 449, FT Zero 11

Så oavsett om en verklig gud var upprörd eller inte, kallar folket i Fairy Tail-världen denna förbannelse för förbannelse från Ankhseram, liv och döds Gud, oavsett dess existens.

3
  • Jag tror att detta är metaforiskt, gudar har ännu inte gjort ett fysiskt utseende i Fairy Tail hittills, det mest vi har är "God Slayers".
  • 1 @Denslat Uppdaterad
  • 1 Bra jobbat Peter, och ärligt talat gratulerar för att du inte är en defensiv internetidiot.

Jag trodde alltid att Zeref var förbannad på grund av det faktum att han utförde en mycket hård magisk förtrollning som han inte skulle göra eller att den inte var fullständig ännu som med Mavis.

Så i själva verket kanske han förbannade sig själv för att en stark magi som strider mot naturen eller en förtrollning som är ofullständig kräver ett pris eller något.

Bara min åsikt dock.

1
  • 2 Välkommen till Anime och Manga Stackexchange. Tack för ditt svar! Det skulle vara ännu bättre om du kunde berätta vad du grundar din åsikt på. Hoppas att du kommer att njuta av det här och det är alltid trevligt att se landsmän (wo) män runt :)