Anonim

Worldwide Choppers MEP STÄNGD [13/13]

I början av Mayoi Jiangshi möter vi Ougi när hon pratar med Araragi i trafikljussamtalet (dvs. "Visste du att det finns en tid då alla lampor vid en korsning är röda?"). Jag tänkte inte riktigt mycket på det faktum att det var denna slumpmässiga tjej som pratade med honom och trodde att det var en kompis från skolan.

När jag såg Ougi i de andra i andra säsongen / tsuki, insåg jag att det också var Ougi. Nu när Owari är ute ser vi var han möter Ougi först. På grund av det trodde jag att den här delen av Owari var i början av andra säsongen.

Men den här webbplatsen uttrycker det efter Mayoi Jiangshi. Hur är detta möjligt?

1
  • Jag hade intrycket av att den kronologiska ordningen är ungefär så här: 1.) huvuddelen av Mayoi Jiangshi (hela tiden); 2.) Owarimonogatari ep01; 3.) Araragi och Ougi pratar om trafikljus.

Vi lär oss i det första avsnittet av Mayoi Jiangshi att Araragi tidsresor natten i slutet av sommaruppehållet, som är den 20 augusti.

I Ougis samtal med Araragi i början bär de dock skoluniform och är tydligt i skolan. Så konversationen kan inte ha ägt rum precis före händelserna i Mayoi Jiangshi, eftersom bågens "nuvarande" händelser äger rum under sommarlovet.

Dessutom, efter samtalet säger Araragi i sin berättelse:

I slutändan ville Ougi bara lära mig några trivia att alla korsningar har en period på tre sekunder där alla lampor är röda [. . .] Och jag påminns om denna trivia tillsammans med minnen från Mayoi Hachikuji. Jag påminns om dessa ord tillsammans med en förlorad ung tjej. Varje trafikljus i vägen var rött. Och i det fall hon korsade på grönt, blev hon körd.

Jag minns det med minnena om den flickan som dog för över tio år sedan. Den sommarens episka äventyr. Tillsammans med den historien som började som ett litet koncept men till slut växte till en jättehistoria som nästan uppslukade allt som var riktigt.

(Paragrafbrytningar är mina.) Det här är före en paus i berättelsen och den efterföljande introduktionen av händelserna den 20 augusti.

Här kan Araragi inte bara komma ihåg historien om Hachikujis död; han måste också komma ihåg sitt tidsresaäventyr i denna berättelse om sina tankar. (Utseendet på ett antal ramar associerade med händelser sent in på Mayoi Jiangshi i detta avsnitt ger ytterligare stöd för detta.)

Konversationen måste sedan äga rum vid någon ospecificerad punkt efter händelserna i Mayoi Jiangshi. Således finns det ingen inkonsekvens med Kanbarus introduktion av Ougi till Araragi "en viss dag i slutet av oktober" i Owarimonogatari.