Anonim

Lycka tappar! [は ぴ ね す ド ロ ッ プ ス!] Spelprov - PC

Efter att ha sett / läst anime och manga började jag nyligen gå in i visuella romaner. En sak som slog mig var det faktum att erotiskt innehåll (aka H-scener) verkar vara ganska vanligt i de visuella romanernas värld. Exempel: Öde / övernattning, Muv-Luv-alternativ, G-senjou no Maou. Kan någon förklara denna högre förekomst av erotiskt innehåll i visuella romaner jämfört med anime och manga?

4
  • klassificeringar som införts på tv mest sannolikt. Anime är utformad för en mycket bredare publik och sänds normalt på TV först medan Hentai är utformad för en vuxen publik (lagligt vuxen börjar normalt mellan 18 och 21) och normalt sträcker sig till DVD. Visuella romaner å andra sidan är annorlunda media och i många fall är deras betyg helt skilda från de etablerade klassificeringarna av film / animation. även Hentai-anime / Manga / visuella romaner visas aldrig i butiker (såvitt jag vet) så att de inte får så mycket exponering för allmänheten som vad deras icke-H-motsvarigheter skulle få
  • Jag tycker starkt att märkningen av denna fråga är fel. Frågan handlar om visuell romanhistoria, det finns inget anime- eller mangainnehåll alls. Tänk på att visuella romaner och lätta romaner är ämnen för webbplatsen. meta.anime.stackexchange.com/a/19/2808
  • @Mindwin: Jag kunde inte hitta några passande taggar, och som ny användare fick jag inte skapa nya taggar.
  • Jag flaggade det för moderatoruppmärksamhet och krazer redigerade redan taggningen. inga problem.

Eftersom visuella romaner är spinoff av eroge spel. Enligt wikipedia:

Eroge-spelet (eller H-spelet, hentai-spelet) introduceras på marknaden (ingen ordlek avsedd) på 1980-talet som ett medel för att locka användare till datorplattformen (speltillverkaren).

1992 föddes dejting-sim / kärlekssimulatorer när ett företag designade spelet så att spelaren var tvungen att vinna karaktären innan hon fick tillgång till H-scenerna.

Den första användningen av termen visuell roman är 1996, och därifrån blev det erotiska materialet frivilligt med introduktionen av alla åldersversioner av de visuella romanerna.

Men fortfarande följer traditionen, de visuella romanerna i dag har fortfarande H-innehållet, men inte alla.


Se wikipedia-artikeln för mer ingående historiska fakta, inklusive speltitlar och företagsnamn.

Jag röstade @ Mindwins svar eftersom svarets innehåll är, såvitt jag vet, helt korrekt.

Men för att klargöra lite mer: under perioden 1980–1996 eller så var de slags spel som vi kallar visuella romaner idag mycket mer som hentai-anime. Berättelserna var vanligtvis ganska enkla och kretsade ganska mycket kring en karaktär som pratade tjejer att sova med honom.

Men de olika typerna av spel som nämns i Mindwins svar började konvergera på varandra. Mitt intryck, och Wikipedia-sidan antyder samma sak, är att den första erogen som prioriterade historien framför sex var Kanon. I Kanon kan sexscenerna helt skäras ur berättelsen utan mycket förlust; de är i huvudsak vad författarna till Hur man inte skriver en roman kallar "välvilliga tumörer". Ganska snart gjorde andra spel, som Type Moon's Tsukihime och Fate / Stay Night, samma sak och gjorde ett spel med en djup och intressant historia som bara för övrigt innehöll sexscener.

Nu är vi vid den punkt där några framstående visuella romaner, som Clannad, inte har något erotiskt innehåll alls. Andra, som Little Busters, släpps utan erotiskt innehåll och släpps senare om med erotiskt innehåll tillagt. Den moderna visuella romanen är en slags evolutionär korsning mellan den ursprungliga erogen, som alltid hade erotik, och renaispelen som Tokimeki Memorial det gjorde det vanligtvis inte. Dess härstamning innehåller spel med erotiskt innehåll, så visuella romaner accepterar mer erotiskt innehåll än mer vanliga former som anime och manga. (Som Memor-X påpekar är detta också något inneboende i mediets natur; anime sänds på TV och manga säljs i bokhandlar, så det är svårare att sälja anime och manga med sexuellt innehåll om de inte har något annat syfte för existerande.) Men eftersom det sexuella innehållet i visuella romaner vanligtvis är lätt att ta bort, och eftersom berättelserna ofta är unika och övertygande, är det vanligt att helt enkelt ta bort sexscenerna och anpassa dem till anime och manga.

1
  • 1 Just with Fate / Stay Night kan du också inkludera att det senare släpptes igen för att vara alla åldrar i form av Realta Nua med H-scenerna ersatta med alla åldersscener (Shirou offrar sina magiska kretsar till Sabres drake, Rin använder Runes till från hennes kontrakt med Shirou, drömmer Rin x Ayako med Rin / Rider som dricker Shirous blod) och den här versionen har varit grunden för Fate / Stay Night re-releaser på PC och Vita. med Tsukihime och Kagtesu Tohya, medan jag är osäker på den ursprungliga japanska installationen, har Mirror-Moon ett alternativ att inaktivera H-scenerna