Anonim

OMFG Psycho-Pass 2 Avsnitt 7 Rant / Review サ イ コ パ ス 2 - KAMUI = BEAST

Slutet på den här filmen var lite oklart för mig. Ginoza sa till henne att Kougami inte är värt hennes uppmärksamhet och att hon bara ska lämna honom i fred. Men då svarade Tsunemori att Ginoza inte har förändrats och alltid vill bära bördan. Hon ler sedan till honom och han ler tillbaka. Så det finns definitivt något bakom dessa ord.

Om mitt antagande stämmer planerade Ginoza att fånga Kougami ensam och vill inte att Tsunemori ska vara med (bär bördan ensam). Men Tsunemori avvisar sin plan och vill också fånga honom genom att säga att Ginoza alltid vill bära bördan ensam och sedan ler.

Stämmer jag med det antagandet?

Jag tror inte att Ginoza kommer att följa Kougami. Han har äntligen hittat sin plats på PBS, tar hand om sitt team och är detektiv, på ungefär samma sätt som hans far var. Till skillnad från Tsunemori som är övertygad om att få in Kougami, trots att han vet att han skulle vara låst under resten av sitt liv, om han inte dödades direkt av Sybil (vilket är ganska spännande, och antyder en besatthet som inte är olik Kougami med Makishima ), Ginoza verkar vara okej med Kougami borta. För honom var det verkligen adjö, och om något, vill han också hjälpa Tsunemori att släppa taget.

När Tsunemori skickade Ginoza för att hitta Kougami, visade hon Ginoza hur mycket hon litade på honom - inte bara för att upprätthålla lagen utan för att ta hand om henne. Så Ginoza axlade bördan att låta Kougami gå (och därmed leva med konsekvenserna) och att stå vid Tsunemori när hon handlar om att han är borta - igen. När han berättar för henne om Kougami berättar han sanningen så som han ser det. Först och främst fick Kougami Tsunemori i trubbel och uthållit sitt liv - igen. För det andra har Kougami förändrats - han har blivit hårdare, mer driven och mer nonchalant om de ideal han hade haft först som inspektör och sedan som en verkställande under Tsunemoris ledning.

För det tredje, eftersom Ginoza äntligen har kunnat slappna av i sitt sanna jag och öppna upp för andra, har han kommit för att ta hand om Tsunemori, älska henne till och med. Hon är dyrbar för honom - hon behandlar verkställarna med respekt och empati, hon vacklar aldrig i sin plikt, sin önskan att göra samhället bättre och säkrare. Hon kan fortsätta göra det jobb som han inte kunde, är starkare än honom på det sättet. Han skulle bära alla bördor för att hjälpa henne - till och med låta Kougami komma undan och därmed låta henne undvika konsekvenserna av att föra honom in (att behöva disciplinera honom, se honom låst eller avrättas, förlora den länk hon har till Kougamis ande som hjälper henne upprätthåller sin egen förnuft i besvärliga tider - vilket jag är säker på att Ginoza har gissat). När han berättar för henne att Kougami inte är värt hennes uppmärksamhet längre, tar Tsunemori upp hur han bryr sig om henne och vill att hon ska vara glad och fri.

Hon uttrycker också vad hon måste ha insett långt innan det sista ögonblicket i filmen - att Ginoza inte har förändrats, vilket betyder att han fortfarande är här, inte bara för det samhälle som styrs av Sybil och teamet i Division 1, utan för henne - på ett sätt är Kougami inte och har inte gjort det sedan hans besatthet med Makishima fick ny fart under säsong 1. Hon låter honom också veta att hon alltid har tänkt mycket på honom, även när han var en fast inspektör som gav henne svårt. Då hade han också försökt hålla henne säker genom att be henne att hålla avståndet från Kougami. Och de ler i ömsesidig förståelse, bryr sig om och för varandra.

Jag tror inte att Tsunemori någonsin kommer att släppa Kougami helt, eftersom han har hjälpt henne att växa som en person och detektiv, men eftersom hon är medveten om sina uppgifter och prioriteringar kommer hon inte att aktivt söka upp honom om han inte är kopplad till en aktiv fall.