Anonim

Honda Engineers Are Who Makes a Honda

Hideaki Anno är en välkänd animatör och regissör. Han är intedock en välkänd röstskådespelare. Före 2013 verkar han ha totalt två röstverkande krediter till sitt namn - en mindre karaktär i FLCL och en mindre karaktär i Abenobashi Mahou Shoutengai. Det finns inget fruktansvärt överraskande med någon av dessa - båda skapades av Gainax medan han arbetade där; Jag är säker på att ingen motsatte sig att låta deras ess-regissör ha kul i inspelningsstudion.

Av någon anledning spelades Anno som vuxen röst för Jirou Horikoshi, huvudpersonen i Miyazakis Vinden ökar. Varför?

Jag vet att Miyazaki aldrig har varit ett fan av att anställa från den vanliga stallen av anime-röstskådespelare, men man skulle tro att han åtminstone skulle vilja ha någon som hade lite erfarenhet inom området ...

1
  • Anno arbetade under Miyazaki på Nausicaa, så de kände varandra på något sätt, men jag kan fortfarande inte föreställa mig varför Miyazaki skulle ange Anno för att rösta en stor karaktär.

Det fanns en intervju med Anno på Youtube (som tyvärr har tagits bort) där han nämner några relevanta saker:

  1. Han var tvungen att prova för delen
  2. Miyazaki skämtade med att han skulle ge delen till Toshio Suzuki (fd Ghibli) om Anno inte fick delen

Han sa också:

Det är första gången jag uttrycker en huvudperson, så jag tänkte att det inte skulle bli lätt. Först sa Miya-san att karaktären var tyst och att det inte finns många rader och jag trodde det. Men efter att ha sett storyboardet blev jag förvånad. Det var massor av rader, sånger, franska, tyska. Jag kände mig som lurad.

I en annan intervju (som också togs ner från Youtube) nämner Miyazaki under ett möte att han fick idén att casta Anno och Suzuki verkade ombord med idén, men de andra var inte så angelägna. Han sa att när han och Suzuki studsade idéer från varandra, kom Annos namn "precis upp". Det är ingen hemlighet att Anno och Miyazaki går långt tillbaka, så när han blev ombedd att komma in för en audition kunde Anno inte vägra och han visade sig vara perfekt.

YouTube-intervjuerna togs ner men det finns mer info:

  • I den här tråden
  • Asahi engelska artikel
  • Nausicaa.net