Anonim

Bleach [Bleach Best Moments] Ichigo's Training [ブ リ ー チ 2012] ❤️Anime Adventure❤️

Jag har problem med manga Bleach. När Ichigo blev shinigami för första gången sa man att hans själsskärare är så stor på grund av hans andliga krafter, vilket innebär att din själsskärare är en återspegling av det. Men när de går till själssamhället antyds det tydligt att shinigamis där väljer sina själsskärare och att själsskärarna de har funnits i generationer före dem. Kan någon hjälpa till att förklara detta för mig?

0

Detta svar kan bara förklaras med en stor spoiler. De som inte har läst Bleach till det senaste kapitlet och vill inte bli bortskämda kan bättre undvika att läsa detta helt.

Obs! Så som jag förstår det finns det tre frågor du ställde.

  1. Korrelationen mellan andliga krafter och Zanpakutous storlek.
  2. Zanpakutou fanns redan före Shinigami.
  3. Fanns Ichigos Zanpakutou före honom.

Svar på fråga 1

En Shinigamis Zanpakutous storlek (soul cutter på engelska dub) återspeglar Shinigamis andliga krafter. Ju mer andlig kraft den släppte lös, desto större blir den. Detta är i allmänhet sant.

Exempel 1

Renjis Zanpakutous normala form är en normal Katana. När den släpptes i Shikai-form (Zabimaru) släppte den loss mer andlig kraft och dess form blev större. Det blir ännu större när Renji är i Bankai-staten (Hihio Zabimaru) och till och med hans kropp täcks av hans makt i form av den håriga manteln.

Exempel 2

Zaraki Kenpachis Zanpakutous normala form är en lång katana med flisat blad. När han släpptes i shikai, ändrade hans Zanpakutou form till en huggningsform.

Exempel 3

Madarame Ikkakus Zanpakutous normala form är en normal katana. Det är shikai-form (Houzukimaru) är ett spjut, det är bankai-form (Ryuumon Houzukimaru) är ett enormt blad kopplat till kedja.

Exempel 4

Soi Fon's Zanpakutou är en kort katana. Shikai-formen ändrade den till en mindre form, men dess bankai förändrade den till en stor raketkastare. Lägg märke till hur dess shikai-form är mindre än dess normala form, till skillnad från de tidigare två exemplen, varför jag sa att Zanpakutous storlek återspeglar den andliga kraften är generellt sant. Hittills har hon aldrig sett att hon använder sin Zanpakutou i sitt normala, ännu inte släppta tillstånd.

Ett annat undantag från detta är Kurosaki Ichigo. Kurosaki Ichigos Zanpakutou är alltid i sin shikai-form. Men dess bankai-form gjorde faktiskt bladet mindre och tätare, till skillnad från bankai i allmänhet, vilket noterades av Kuchiki Byakuya under deras kamp. Byakuya sa också att han inte tror att ett så litet svärd (jämfört med Ichigos shikai och bankai i allmänhet) kan vara hans bankai.

Redigera: Som nämnts av Ryan och Memor-X kan Zanpakutous storlek kontrolleras. Detta nämndes av Kurosaki Isshin till Grand Fisher, att om Zanpakutous storlek inte kontrolleras, skulle de med enorm andlig kraft som kaptenerna bokstavligen ha skyskrapor på sina händer.

Svar på fråga 2

Normalt ges en shinigami en Asauchi, en tom Zanpakutou skapad av skaparen av Asauchi, Ouetsu Nimaiya. Denna tomma Zanpakutou kommer att utvecklas tillsammans med sin wielder och göra sig unik. Så här fick Shinigami normalt sin Zanpakutou. Eftersom all Zanpakutou (med undantag för Zangetsu) var en Asauchi, kan man därför säga att den existerade generationer före den nuvarande generationen Shinigami).

Svar på fråga 3

Kurosaki Ichigos Zanpakutou, Zangetsu, är speciell eftersom Ichigo är son till Shinigami och Quincy. Hans far, Kurosaki Isshin är en Shinigami och hans mor var en Quincy. Vad han brukade slåss fram till sin kamp med Aizen Sousuke där han förlorade sina "Shinigami" -krafter på grund av användningen av Final Getsuga Tenshou, avslöjades senare som hans Quincy-krafter. Det bekräftades av Zangetsu (gammal manform) själv. Zangetsu sa också att anledningen till att hans figur är så lik den hos Ywach var att Ichigo också har ett Quincy-blod i sig. Hans makt är i hans blod, så det kan sägas att hans Zanpakutou existerade från det ögonblick han föddes.

5
  • du missade en enorm poäng. Shikai och Bankai är SET-storlekar. De ändrar aldrig storlek, oavsett hur mycket kraft hjulet får. det är basformen som kan ändra storlek, asauchi-bladet och med träning kan du styra den storleken. det relevanta citatet från Isshin var att om de inte krympt det, skulle capitaner ha skyskrapor. Alla capitans och vice capitans fick makten men deras svärdstorlekar ändrades aldrig.
  • Ställ in storlek men är i allmänhet större än den ej släppta formen så poängen står. Jag glömmer bort den del där de säger att om de inte innehåller det, skulle kaptenerna använda skyskrapor. Var sa de det?
  • när det gäller fråga 1 finns det ett annat tydligt exempel som du kan inkludera och det är Grand Fishers Zanpakuto efter Arrancar. faktiskt skröt han till och med med storleken och det är färg till hans nya styrka för Isshin när de (väldigt mycket kort) möter varandra. Isshin berättar för Grand Fisher att storleken på en Zanpakuto kan kontrolleras, för om det inte var kaptener skulle Zanpakuto vara lika stor som skyskrapor
  • Isshin säger det när han dödar storfiskare. Dessutom är de i allmänhet större ja, men som nämnts, såvida inte en slags extern kraft samverkar med shikai eller bankai, kommer det inte att förändras alls. Naturligtvis är vissa mindre. Oavsett deras storlek, korrelerar den inte faktiskt med deras styrka. Zanka no tachi är en vanlig katana i storlek, men har kraft utöver nästan alla andra zanpaktou.
  • Det är därför jag sa i allmänhet. Det betyder att inte alla Zanpakutou följer denna regel men de flesta gör det.

För att specifikt svara på frågan. Det finns två delar.

Asauchi och Zanpaktou-andan. referens

Asauchi tillverkas av etsu Nimaiya och ges till Shinigami. I den effekten finns svärdet före shinigami. Det är den här basformen som kan ändra storlek för att reflektera hjulspiralens andliga tryck. Ichigo var exemplet, hans makt var så stor att när han tog Rukias Asauchi växte den till den stora storleken han ursprungligen hade. I Arrancar-bågen avslöjas Isshin Kurosaki som en Shinigami, och han säger fakta. Hämtad från referensen

Oavsett vilken form (eller storlek) en Zanpakut har, är det alltid praktiskt taget enkelt för dess ägare att använda eftersom det är en del av ägarens själ. Shinigami-kaptener håller alla medvetet sin Zanpakut i en hanterbar storlek, annars skulle de hålla Zanpakut på skyskrapor, så man kan inte bedöma styrkan hos sin motståndare enbart efter storleken på deras Zanpakut

Så normala shinigami och evne sittande officerare har inte en enorm mängd makt och därför är deras svärd av normal storlek. När du väl har nått högt rankade officerare och huvudstäder är storlekarna naturligtvis så massiva att de måste kontrollera och innehålla den, annars skulle det vara storleken på en skyskrapa.

Shikai och bankai kommer från Zanpaktou-andan. De är i själva verket en del av Shinigamis själ, så de kan inte existera före Shinigami. Det är genom tiden och att hälla sin makt i en asauchi att den förvandlas till en fullständig zanpaktou och erhåller Shikai- och Bankai-former. Realistiskt kan dessa killar leva separat från sin ägare Shinigami om de tvingas tappas från själen, men kommer aldrig att göra det själva. Det är dock okänt vad som händer med Asauchi vid denna tidpunkt, och om det någonsin kan återgå till sin vanliga form för en annan Shinigami eller inte är oklart. Det som är klart är dock att Shikai- och Bankai-formerna är av Set-storlekar. Oavsett hur mycket makt huvudstäderna växte in, deras Shikai och Bankai ändrade inte storlek. Mayuri Kurotsuchi modifierade till och med sin bankai och kunde ändra sin storlek men det, liksom när nya former av Shikai och Bankai avslöjas, men shinigami kan aldrig ändra sin faktiska storlek efter behag.

Ichigo själv är ett speciellt fall på grund av hans blod och situation. Under alla omständigheter fanns hans Zanpaktou och andra makter inte före honom. Han hade dock bara en Asauchi när han lånade den från Rukia. Han använde aldrig Shikai i den formen, men vi vet att Asauchi kan användas av vem som helst, vilket är vad ichigo gjorde. När han väl väckte sina krafter igen med Urahara hade han inte längre en Asauchi och hans zanpaktou själv bildades utan den, fastän det inte var från en Asauchi, hur mycket av en zanpaktou det egentligen var efter det är okänt.

Detta är ganska komplicerat för att vara rättvist, och förklaringen har många spoilers ...

Så Ichigos krafter kommer från en kombination av

hans mor, en Quincy, så indirekt från Yhwach, och från sin far, en Shinigami.

Han fick ursprungligen denna stora Zanpakuto från Rukia.

Detta var Rukias kraft, med svärdet gjort stort av hans egen enorma Reiatsu. Han förlorade denna makt efter att Byakuya skar av sin kedjelänk och själssömn. Urahara tränade Ichigo, och han blev en Shinigami med sin klassiska Zanpakuto.

Massor av saker och saker händer, då förlorar han den makten när

han använder den sista Getsuga Tenshou för att "besegra" Aizen.

Han får en riktig Shinigami-makt tillbaka när några kaptener kommer och ger honom den. Senare kämpar han mot Jugram Haschwalth vem

skär hans Zanpakuto i två, vilket tvingar Ichigo att behöva åka till Soul Palace för att få det omorganiserat, där han måste gå igenom processen som alla Shinigami gör för att få en ny Zanpakuto genom att slåss mot en Asauchi. Efter detta talar han med Hollow Ichigo i sin själ, som avslöjar att han är Zangetsu, och den ursprungliga Zangetsu var hans Quincy-krafter, och Zangetsu (Hollow Ichigo) är hans sanna Zanpakuto. Han skapar sedan sitt nuvarande tvåsvärd Zanpakuto när han tar tag i Asauchi.

Så ja, Ichigos nuvarande Zanpakuto har funnits före honom, som alla andra Shinigami, och skapades helt när han präglade sin makt på den.

Och nu i den senaste mangautgåvan ser vi äntligen

Ichigo sanna slutliga form (kanske ... fram till nu åtminstone!) När Zangetsu har tagit fram sina ihåliga krafter och Ichigo har hornet på sidan av ansiktet:

Jag tror ... lol det är jävligt komplicerat, jag saknade nog något eller gjorde ett misstag ...