Anonim

Moster angrepp - GEICO försäkring

Jag har sett detta användas i nästan alla episoder, där karaktärernas färger förändras nästan omedelbart under en kamp eller en scen, nästan till ett inverterat färgschema eller ibland ett mer dämpat färgschema.

I den här scenen kommer du att märka att Josukes stativ, Crazy Diamond, normalt är färgad blå / rosa, men ändå under striden byter till blå / grön, medan Killer Queen, som normalt är rosa / svart / guld, byter till guld / Svart / blå (kropp, handskar, skalle).

I en annan kamp, ​​sett här, byter inte bara Josuke och Yoshikage färger, utan deras stativ ändrar färg till ännu en annan färg, med Crazy Diamond som blir blå / brun och Kira Queen blir blå / grön / gul.

Ett annat exempel på Yoshikage och Josuke:

Finns det en specifik anledning till att göra denna teknik? Varför har David Co "bytt" färgerna ibland under en strid?

2
  • Enda anledningen till att jag kan berätta är bara slarv eller att skjuta ut ett avsnitt Vissa serier har många problem, medan andra har färre ..... hur ska jag uttrycka det ... gaffes?
  • Det är att förmedla känslor och atmosfär. Liknar HxHs Hisoka när han visar blodlust.

Enligt vad jag vet tycker Araki om att spela med olika färgscheman, vilket framgår av flera olika färgversioner av karaktärerna i mangaomslag och färgat konstverk, vilket anime-serien har följt eftersom det är en stor del av utseendet och känslan av Jojo-serien som helhet. För specifika fall av färg antar jag att det främst är att förbättra och lägga till visuell smak till dramatiska scener.

Om du märkte i korsfarare vid stjärnstöd i början när vi först ser Kakyoin, kallar han Jotaro "ond" och efter att Jotaro säger "Ond?" de byter färger, vilket gör Kakyoin och Hierophant lila och Jotaro och Star platina gröna.

Det skulle nästan vara som Jotaro "förloraren" och den "onda" tills den vänder, vilket gör Kakyoin till "förloraren" och den "onda". Således säger Jotaro "Jag kan anses vara en punk men jag vet illamående ondskan när jag ser en"

Det är min teori om det. Det kan lika gärna vara sin egen stil att visa upp coola färger men det kan ha en större betydelse för det hela.