Anonim

Vetenskapen bakom Steins; Gate och hur passar Steins; Gate 0 in?

Så Rintarou reser tillbaka i tiden genom att överföra sina minnen. Sedan går en dag och han överför sina minnen igen. En annan dag går och han överför sina minnen igen. Och så vidare. Många dagar har gått men han återvänder till en kropp som nyligen sov (för en dag sedan förmodligen) men hans sinne har inte sovit i många dagar. Antas det att han är en dag trött eller dussintals dagar trött? Hur fungerar resan i tid genom att överföra minnen (och / eller sinnestillstånd)?

2
  • Ja okabe gör detta när du försöker rädda Mayuri dagarna blir kortare och kortare så det skulle vara farligt.
  • Intressant fråga som jag tror faktiskt aldrig behandlas i kanon.

Jag tror att det antyds att den fysiska tröttheten inte överförs eftersom Okabe verkar kunna hålla sig vaken utan att fysiskt lida av det efter mycket mer tid än vad som skulle vara mänskligt möjligt.

De upprepade överföringarna verkar dock påverka hans mentala hälsa på ett stort sätt, vilket föreslås i en av spelets slut (Suzuhas slut):

Okabe fortsätter att upprepa dagen före Mayuris död eftersom han gav upp för att försöka förhindra hennes död men vill inte att hon ska gå bort. Efter dussintals om inte hundratals "spolar tillbaka" hamnar han mentalt och har mordtankar. "Vad skulle hända om jag bara ger Daru ett tryck när den lastbilen passerar? Skulle något verkligen förändras om han dör? Jag skulle ändå kunna hoppa tillbaka till början av dagen ..." (Formuleringen kanske inte är korrekt , det här är bara mitt minne av detta slut). Han får slutligen hjälp från Suzuha.