Anonim

Samuel L. Jackson svarar på nätets mest sökta frågor | TRÅDBUNDEN

Jag har tittat på den engelska dubben av den på allmän TV och jag har inte sett något om K-On i själva serien (med undantag för OP / ED).

Så jag undrar, vad hänvisar K-On till i serien? Om det inte hänvisar till någonting, finns det då en särskild anledning / betydelse för namnet K-On?

"K-On" uttalas samma som ordet 軽 音 keion, vilket betyder "lätt musik" (i japansk mening, inte klassisk mening). Huvudpersonerna är naturligtvis en del av den lätta musikklubben, som är 軽 音部 keion-bu. "K-On-klubben", om du vill.

Om du hade sett det med japanskt ljud hade du förmodligen lagt märke till att ordet ströts överallt (eftersom de uppenbarligen pratar mycket om klubben). Ögonfångarna (jag glömmer för vilken säsong) har också ljud av Yui som säger "K-On". Jag antar att de måste ha ändrat ögonfångarna till något annat för den engelska dubben.

3
  • att ögonfångaren dyker upp under båda säsongerna med den engelska dubben men jag antog att Yui bara sa serietiteln som de gör med Eyecatches of Fullmetal Alchemist Brotherhood
  • Åh okej. Jag ville bara notera det eftersom du sa att du inte hade sett något om "K-On" förutom i OP / ED.
  • för att vara ärlig glömde jag faktiskt dem tills jag såg YouTube-videon