Anonim

Medelklass mirakel

Jag har tittat på Black Rock Shooter anime i helgen; Jag bestämde mig för att titta på det nu eftersom jag fick PSP-spelet. I beskrivningen av spelet står det dock att det bara finns tre tjejer kvar i världen där det spelar in efter att utlänningar har utplånat mänskligheten, Black and White Rock Shooter är två av dem.

Anime verkar dock inte ha någon koppling till detta, så jag undrar: Är de två länkade på något sätt, eller är det enda sambandet mellan anime och spelet det faktum att Black Rock Shooter visas i den?

0

Allt i Black Rock Shooter-serien är baserad på den ursprungliga konceptkonsten av Huke på Pixiv. Dessa var ganska populära, men det tog verkligen bara fart efter supercellsången Black Rock Shooter, som snabbt blev en av de mest populära vokaloidlåtar hittills.

Efter den tiden delades franchisen i huvudsak och alla följande produktioner är olika kanoner. Det har funnits en OVA och en TV-anime som har liknande karaktärer men handlingen är ganska annorlunda. Båda dessa kritiserades av vissa fans för att inkludera massor av innehåll och kände karaktärer som inte riktigt var nära relaterade till det ursprungliga konceptet. Spelet tog ett mer konservativt tillvägagångssätt genom att hålla sig till det post-apokalyptiska humöret i originalet och bara introducera några nya karaktärer. I allmänhet är det säkert att säga att baserat på hur olika tomterna på dessa är, äger de alla rum i olika universum.

Förutom dessa har det funnits flera andra utgåvor, som också i allmänhet äger rum i sina egna universum. Black-rock chan är en 4-koma manga baserad på den ursprungliga konceptkonsten. Black Rock Shooter ~ Innocent Soul ~ är en manga, återigen baserad på originalet och i ett annat universum. Det fanns också en manga och en 4-koma relaterad till spelet.

Så för att sammanfatta, det finns ingen direkt koppling mellan anime och spel, men de är båda baserade på samma originalverk.