Anonim

5-stjärnigt V2 Mihawk-showcase Zoro håll min drink medan jag slår dessa foos ett stycke bounty rush

När Shanks gick in i slaget vid Marineford, var det för att avsluta det. Allt han använde var ett enda svärd för att hindra Akainu (anses vara den starkaste i marinvattnen nu) från att döda Coby.

Mihawk lämnade slagfältet och sa att han bara hade gått med på att bekämpa Whitebeard. Så är detta bara en normal anledning för honom att lämna eller var han rädd för att han skulle ha förlorat för Shanks? För, under kriget kämpade Mihawk med andra pirater utom Whitebeard så det verkar lite motstridigt med vad han sa när han lämnade.

Sedan fanns det en scen där han faktiskt spårar upp Shanks bara för att informera honom om Luffys första bounty. Finns det någon särskild anledning bakom detta?

Har Mihawk också något samband med Shanks eller är han rädd för honom?

4
  • Akainu till ess: Min magma är starkare än din eld. Shanks till Akainu: BP! Mitt svärd är starkare än din Magma. ;-)
  • Haha Det är vad! Om Akainu är den starkaste bland marinorna (och har Haoshoku no haki) och då hanterade Shanks det också så lätt !. Om mihwak inte har visats med det är han definitivt inte så stark som akainu. Så det är möjligt att Shanks är mycket starkare än Mihawk!
  • Mihawk är inte rädd för honom. De är vänner.
  • Mihawk är starkare än Shanks. Om han inte var shanks skulle han ha titeln världens största svärdman.

Om du tittar på wiki-sidan för Mihawk

Dracule Mihawk är medlem i Shichibukai och den första som avslöjas. Han är också den nuvarande innehavaren av titeln, "Greatest Swordsman in the World.

Detta borde svara på titelfrågan.

När det gäller förhållandet med Shanks (den är listad under Vänner lista),

Tidigare var Mihawk en rival till en av de mest kraftfulla piraterna i One Piece, Shanks. Men Mihawk tappade intresset för honom efter att Shanks förlorade sin vänstra arm. Han behåller en neutral, men något vänlig relation med Shanks, och kan spåra honom om behovet uppstår. Han och Shanks lyckas komma överens, oavsett det faktum att de två är motsatser i personligheter. Shanks kan också få Mihawk att delta när han anordnade en fest för att fira Luffys ankomst, även när ögonblick i förväg hade Mihawk föraktat hur avslappnad Shanks var.

Mihawk funderade till och med en ursäkt till Shanks under striden vid Marineford, där han förklarar att han inte kommer att hålla tillbaka något mot Luffy innan han gick efter honom. När Shanks dök upp under Whitebeard-kriget lämnade Mihawk striden och uppgav att striden mot Shanks var utanför ramen för världsregeringens överenskommelse.

Så det är inte det han verkligen är rädd för Shanks, men bara att han njuter av Frenemy typ av förhållande med honom, och det är därför som går ut ur striden, när Shanks går in på scenen.

1
  • 1 Härligt svar, men jag skulle vilja lägga till en länk till den här artikeln på OP-fansidan: opfanpage.com/2019/01/16/…. Även om det inte är en bra källa i sig, citerar den Vivre Card Databook (som är officiell) och jag håller med författarens resonemang. Tl; dr - Mihawk är yonkou nivå för vissa och kan vara starkare också när det gäller svärdspel.