Anonim

Klassintroduktion: Thunder Assasin | Naruto Slugfest

När en shinobi överanvändar mangekyou sharingan, förutom synen (blindhet), förlorar han också andra förmågor? Om så är fallet, vad är de?

10
  • Jag har ingen aning om varför detta har blivit nedröstat.
  • Jag håller inte med om att min redigering ändrade frågan. Allt jag gjorde var att omformulera frågan och ge information som kan leda till ett svar. Frågan är för att ställa din fråga på ett mer detaljerat sätt. Som det är är det inte en fråga alls.
  • @ShayminGratitude Det ändrade inte innebörden per säg, men det var vägen till en stor förändring. Ändringar (om du inte är OP) är för att fixa misstag i saker som grammatik, stavning eller trasiga länkar och andra liknande saker. Att lägga till detaljer är inte en av dessa saker, och du kan bara komma undan med det om Op frågade efter det, vilket de inte gjorde i det här fallet.
  • @SahanDeSilva Troligtvis är det relaterat till de 3 nära rösterna jag ser för "oklart vad du frågar". Det är konstigt eftersom det är klart vad man frågar, kristallklart. Jag kan inte föreställa mig hur det skulle kunna tolkas på något sätt förutom som avsett, om du inte vet något om Naruto. Det är inte en särskilt bra fråga, IMO är inte värt att rösta, men jag håller inte med att det inte är värt nedröstningar heller, och den nära anledningen är inte heller en bra anledning att stänga frågan. En korrekt grammatikredigering är dock i ordning.
  • @ShayminGratitude FWIW, jag bestämde mig för att återställa din redigering eftersom SE avskräcker skedmatning. Du lade till mer än 90% av innehållet, inklusive Itachis förlorade ögon som inte nämndes av OP. Det mer korrekta sättet är att ge feedback till OP hur man kan förbättra det, t.ex. genom att kommentera.

Jag undrade också lite så väl som jag vet att det så småningom gör användaren blind som leder dem till att fånga ögonen från en blodrelaterad Sharingan-användare. Om det påverkar deras förmågor är jag inte säker på.

Men oroa dig inte, nu är jag!

När Mangekyou Sharingan väl har väckts ger det dem mycket trevliga extra, men också den negativa effekten av att bli blind över tiden. Såvitt jag kunde hitta är den enda negativa effekten blindhet, vilket innebär att de behåller sina förmågor från sina ögon. Naturligtvis kan det vara lite svårt att kasta Amaterasu exakt baserat på ljudet av fotspår när du är blind, men det är i princip vad som är möjligt.

När de väcker den eviga varianten kan de så småningom låsa upp det de hade med sina ursprungliga ögon. Det betyder att de till slut får mer.

Så kort sagt för att svara på din fråga, nej, det gör du inte. Du tappar bara synen om du inte har den eviga varianten.

Källa: Naruto Wikia - Mangekyō Sharingan

1
  • du kan utöka det här svaret lite genom att prata om Kakashi och hans nästan blindhet när han hjälpte Guy mot Madara

De förlorar inte eldsvamp och andra genjustu-lärdomar men när de förlorar synen förlorar de Sharingan-förmågorna. Vad som händer är att deras ögon tappar ljus och i själva verket dör. Om de behöll ögonens förmågor, hade Madara inte behövt stjäla så många ögon som han hade, för hans andra sinnen skulle ha fyllt i och i huvudsak gjort Sharingan starkare med övning utan egentlig syn (ungefär som Daredevil). Synförlust = förlust av Sharingan. Det skapar hat bland klanen men för att när en Uchiha utnyttjar sina förmågor stjäl han dem från en annan klanmedlem.