Anonim

Nu är det bra Película Completa Subtitulada

I en liknande anda som min tidigare fråga undrar jag vem som var den första konstnären som fick en näsblod när han tänkte, ska vi säga "provocerande tankar"? Blir det populärt i anime / manga på grund av populariteten hos konstnärens arbete eller för att det är en vanlig tro på japansk folklore?

1
  • 6 Relaterat: Innebär den blodiga näsan tropen nödvändigtvis en sexuell situation?

Som Beska noterar i användbara kommentarer vid den relaterade frågan, antyder den blodiga näsan nödvändigtvis en sexuell situation ?,

Jag tror att det går runt frågan: om det finns en skillnad mellan vad som förstås i det normala japanska samhället vs anime.

och

Men när jag nämnde detta för en japansk person (någon som inte var en stor anime-tittare), var hon förvirrad och övertygad om att en blodig näsa normalt bara skulle betyda att personen var upphetsad i allmänhet, och det skulle inte nödvändigtvis ha något att göra med sexuell spänning. Det är problemet jag har. Jag menar att alla verkar "veta" detta ... Jag gjorde det också. Och ändå, när jag frågade någon japansk om det (mycket mer benägna att veta om de kulturella normerna än jag), hade de ingen aning om vad jag pratade om (och var mycket övertygade om att det inte var så att det var sexuellt.)

Detta verkar vara korrekt: att utanför subkulturen av anime och manga, att associera näsblod med upphetsning eller att skildra det som en visuell eufemism för sådana är inte allmänt känt bland den allmänna japanska befolkningen. Som sådan kan vi dra av det har inte sitt ursprung i välkänd folklore och blev därmed en vanlig tro. Det har troligen sitt ursprung i manga eller anime. Även om konceptet nu har blivit tillräckligt erkänt bland otaku det Poängen presenterar det i varje avsnitt, jag diskuterade detta med en japansk kvinnlig högskolestudent som är starkt involverad i subkultur (har bemannat en monter på Comiket, medlem av universitetets Manga Research Society, övar att rita manga, läser manga och klockor 4-koma gag anime, tycker om doujin visuella romaner, vocaloid-fan) och till och med hon hade aldrig hört talas om denna trop, eftersom det inte är vanligt att stöta på det inom de genrer som hon gillar. Även om hon inte på något sätt är avgörande sa hon att om du nämner att en karaktär får näsblod, kommer den genomsnittliga japanska att föreställa sig att karaktären blev stansad av någon.

Tydligen intervjuade NicoNico News en öron / näsa / halsläkare i prefekturen Yamaguchi, Dr Kanaya Kouichiro, om ämnet näsblod i anime / manga, men videon är inte längre tillgänglig online. Hans personlig teori om ett ursprung är sporter som probrottning:

Tidigare skulle människor som probrottare avsiktligt ge sig själva små snitt på pannan för att bygga spänning och atmosfär i en match. Jag kan bara föreställa mig att idén om extrem stimulering och ett överskott av energi skildrades på samma sätt med näsblod, och det blir den accepterade metoden för att representera den känslan.

Jag har ingen aning om när, eller av vem, näsblodningen började skildras i japansk bildkonst, men näsblodningen som ett tecken på spänning anses traditionellt ha utvecklats under de feodala tiderna när män och kvinnor (av de översta klasserna) skulle för att leva sina liv från varandra men naturligtvis behövde de något sätt att förse varandra! Och så tvingade männen, medan de gick på andra sidan gatan, mentalt sina näsor att blöda när de såg någon hot gick längs, och uppvaktningen kunde börja på motsatta sidor av dragna gardiner. Vissa anser att detta är en korrekt historia medan andra anser att det är en myt, troligen ligger sanningen någonstans däremellan, som vanligt.

Om detta är sant kan denna form av specialiserad näsblod ha avbildats i konsten ganska länge. Men om det har jag ingen kunskap.

En intressant sak, insåg jag just, är att om detta är den verkliga historien om den sexuellt ritualistiska näsblodet, då

(a) kvinnor hade inget behov av att utveckla sådana färdigheter och

(b) homosexuella män hade inte heller något sådant behov.

Så mycket av anime och manga idag speciellt i pojkarna kärleksscenen är inte sant mot den verkliga historien! : P (manliga homosexuella handlingar var i dessa tider igen, i de övre klasser något som betraktades som rent och bra, eftersom kvinnor var värda mindre och inte något du kanske inte hade lätt tillgång till när du kände vissa uppmaningar.)