Anonim

【FFXIV】 huvudscenario \ "Calamity Cometh \" [Ul'dah quest line R13]

Senare i anime upptäcker vi att katastrofen inte började när Kouichi gick med, utan snarare i april när Misaki, tvillingsystern, dog av leukemi.

Min fråga är vad som orsakade katastrofen. Var det för att Mei och Misaki i hemlighet pratade med varandra? Eller berodde det på att eleverna var förvirrade och blandade Mei med Misaki?

Det är varken.

Calamity är förbannelsen i klass 3-3 där någon som ska vara död ansluter sig till klassen och detta gör att medlemmar i klassen och deras familjer dödas till slutet av året eller att katastrofen stoppas i förtid.

På grund av den onaturliga närvaron av denna döda som vandrar bland de levande, dör minst en elev från klass 3-3 eller en av deras familjemedlemmar eller läraren i klassen varje månad. I slutet av läsåret försvinner Extra helt enkelt, Calamitys effekter på klassens minnen och fysiska register vänds och de överlevande glömmer att Extra någonsin var en del av klassen. Calamity har gått sin gång och markerar därmed ett slut på dödsfallet fram till nästa år. Återställningen får inte vara helt klar, eftersom Chibiki har kunnat spela in Extra-namnet de flesta åren, efter det faktum.

Källa: Klass 3-3> 1973 - "Calamity" i klass 3-3 börjar (sista stycket)

Calamity är resultatet av klass 3-3 från 1972 som inte accepterar en klasskamrats död och agerar som om de fortfarande var där. Detta bjöd in de döda till klassen och därmed blev klassen närmare själva döden. Från och med 1973 skulle katastrofen börja på egen hand utan att någon utlöste den.

Misaki Fujioka död är därför resultatet av The Calamity och inte en utlösare för det, det är också ett tecken på att det började eftersom hon är en familjemedlem i Mei

[Misaki Fujioka] dör i avsnitt 1 från 9: e klass klass 3-3, och är "aprilens död", den första som dog på grund av förbannelsen.

Källa: Misaki Fujioka> Plot> Another (första stycket)

Medan olika medier skiljer sig åt i hur hon dog (på grund av en njurtransplantation eller på grund av hennes leukemi), pekar de alla på att hon var den första döden av The Calamity 1998.

2
  • Tyvärr, min fråga var inte klar. Jag tänkte på charmen, hur bröts charmen innan Kouichi gick med? Eftersom katastrofen tog sitt första offer tillbaka i april, bestämde sig nuvarande klass för att sätta en charm efter döden? Eller satte de en charm vid årets början och bröt den på något sätt?
  • @Teo vad menar du med Charm? du menar hur Countermeasures plan var att välja en student och låtsas att de inte fanns?

Jag tror att det aldrig var studentens fel utan snarare lärarens fel eftersom klass 3-3 hade rätt antal platser det året, och den saknade platsen var i fakultetsrummet.

Hon påpekar också att deras klass var den enda som hade en assistent hemlärare och att de faktiskt hade rätt antal platser i år och att den saknade platsen faktiskt var i fakultetsrummet.

Källa: https://another.fandom.com/wiki/Mei_Misaki

Så för att charmen skulle fungera skulle det ha varit läraren som måste ignoreras och inte en elev.