Anonim

I avsnitt 37 dör Light. Strax efter det begår Misa självmord. Men jag är lite förvirrad nu på grund av denna regel:

döden för den person vars namn är skriven i boken kan inte leda till någon annans död

Nu vet alla att Misa kommer att begå självmord om ljus dör. Men döden för en person vars namn är skriven i boken kan inte leda till någon annans död. Så i grund och botten borde Ryuk inte ha kunnat döda ljuset, för om ljuset är dött kommer det indirekt att leda till Misas död. Så har jag saknat något i Death Note, eller har jag rätt?

4
  • Direkt. Döden för den person vars namn är skrivet i boken kan inte leda till någon annans död direkt, eftersom det skulle vara detsamma som att döda någon annan, för vilken du måste skriva ett namn och föreställa dig målet som du skulle vara saknas, och det är en viktig del av att döda någon med Death Note, så du måste göra det ordentligt genom att skriva en separat dödsnot enligt alla regler.
  • Jag kommer inte ihåg det bra, men jag tror att Misa begår självmord enligt sin egen vilja, vilket inte bryter mot några regler. Men om hon skrev något som "Jag dör om ljus dör först" i Death Note, skulle det fortfarande vara giltigt, eftersom hon skulle ha dött av en hjärtinfarkt om villkoret inte uppfylls.
  • Death Note tillåter inte "om ... då" förhållanden, att döma av det faktum att ingen någonsin använder det på detta sätt.
  • @ user1306322: Du har skrivit Men om hon skrev något som "Jag dör om ljus dör först" i Death Note. Jag tror att DETTA skulle orsaka Lights död, eftersom hon genom att göra detta skulle skriva Lights namn till anteckningsboken.

Titeln på denna fråga är vilseledande, eftersom "en annan brist" förutsätter att det fanns en första brist. Death Note undviker plothål strängare än kanske någon annan serie som finns. När någon missförstår eller glömmer någon del av berättelsen tenderar de att tro att deras missförstånd måste vara en brist i berättelsen.

Regeln du tänker på är regel XXVI.

Även om endast ett namn är skrivet i Death Death, om det påverkar och får andra människor som inte är skrivna i det att dö, kommer offrets dödsorsak att vara en hjärtattack.

Saker att notera:

1) Det står inte att Death Note inte kan döda människor som inte är skrivna i den. Det står bara att i dessa fall måste offrets dödsorsak vara en hjärtattack.

2) Denna regel refererar bara specifikt till direkt orsakar omedelbar död för andra människor. Detta klargörs i berättelsen, och det klargörs också i reglerna, med regel XLII.

Användningen av Death Note i den mänskliga världen påverkar ibland andra människors liv eller förkortar deras ursprungliga livslängd, även om deras namn inte är skrivna i själva Death Note. I dessa fall, oavsett orsaken, ser dödsguden endast den ursprungliga livslängden och inte den förkortade livslängden.

Det stavar det här att döda en människa med Death Death kan förkorta livslängden för andra människor, "även om deras namn faktiskt inte är skrivna i Death Note".

2
  • 1 Obs! Det betyder inte att du kan be honom att dö av ett hjärta efter att ha mördat L. I så fall kommer han fortfarande bara att dö av en hjärtinfarkt inom några sekunder. Du kan dock skriva ner L: s förarens namn som han är i bilen så att hans hjärtinfarkt kan döda L.
  • Det stämmer ^^

Obs: Det har gått ett tag sedan jag såg Death Note, och det är inte en serie jag har följt mycket efteråt, så korrigera mig om jag har fel. Jag har också bara sett anime.

Det finns två punkter att ta itu med här:

  • Är det faktum att Misa kommer att begå självmord om Ljuset är dött helt säkert?

  • Vad exakt utgör "att leda till en annan persons död"?

I Death Note ser vi att Misa är ganska hängiven till ljus på nästan ett obsessivt sätt, men det är det inte helt och hållet klart om hon är besatt till den punkt där livet skulle vara helt meningslöst utan honom. Vi ser att hon är ganska beroende av honom, och för att vara ärlig argumenterar hon om hon är eller inte det där ägnas åt ljus är lite svårt, så det är lättare att komma till en viss slutsats genom att titta på den exakta mekaniken i dödsnoten.

Den "leder till någon annans död" tolkas vanligtvis som

döden för någon vars namn är i DN kan inte direkt leda till att någon annan dör1

Ett exempel på något som inte skulle fungera skulle vara:

XXX kapar en passagerarjet och kraschar den i ett berg [som inte skulle fungera eftersom det skulle döda passagerarna också]

I Misas fall är hennes självmord något indirekt, så man kan säga att denna regel inte riktigt gäller här - jag får intrycket att att köra de efterlämnade till självmord till följd av någons död inte räknas. (Vi bör notera att det inflytande som Death Note-reglerna talar om verkar vara mer "fysiskt" och direkt.) Som anges av user1306322 begår Misa självmord av egen vilja här, vilket också är viktigt här.


  1. Realistiskt sett kan tanken att något kommer att inträffa som ett resultat av en tidigare händelse egentligen inte sägas vara någonsin helt säker (på samma sätt kan man säga att det finns en chans att solen kanske inte går upp idag). Men med tanke på hur vi ser dödsanteckningarna fungera, Jag tror inte att detta borde vara ett problem i sig så länge orsakssamband är rimligt direkt.
10
  • I ett avsnitt sa hon något som: Jag kan inte leva i en värld utan ljus. Och sedan säger L: Ja det skulle vara mörkt. : P
  • @ user6399: den andra delen av mitt svar är viktigare, men jag tittar på det senare när jag har tid.
  • @ user6399: redigerat mitt svar
  • 1 Jag undrar vad som skulle hända om du skriver "Döda en man och döda dig själv". Han skulle inte dö vid tidpunkten för döden, så tekniskt att döden inte orsakade fler dödsfall och vem vet, han kan bli räddad. Skulle han sticka honom?
  • @PeterRaeves: Jag tycker att det fallet inte borde vara tillåtet, men möjligheten att räddas av andra människor (i det här fallet, eller till och med i exemplen i frågan jag länkade till) ger en fruktansvärd tvetydighet.