Anonim

Den konstigaste världslinjen | Steins; Gate My Darling's Embrace | Del 1

Vi såg i VN att när Okabe försökte helt isolera Mayuri från fara, skulle hon helt enkelt dö av en hjärtattack. Så varför var framtida Okabe så säker på att det var möjligt att rädda Kurisu? Hennes död kunde mycket väl ha varit en konvergenspunkt som i Mayuris fall.

HEAVY STEINS; GATE 0 SPOILERS, OM DU INTE HAR LÄST VN, LÄS INTE DETTA!

Svaret är inte så enkelt, men här är det i ett nötskal:

I berättelsen om 0 befinner sig Okabe på något sätt 2036. Men som vi vet, i Beta-attraktionsfältet, skulle han dö 2025 oavsett vad. Så att han var 2036 borde inte vara möjlig alls. Men efter att ha torterats oändligt av en viss person blev han i huvudsak hjärndöd. Senare tog Daru tag i Okabes kropp, som fortfarande fungerade. Utan att låta någon ta reda på, behöll Daru och några andra labmer Okabes kropp i en dold anläggning hela vägen till den punkt där de kunde hitta Okabes digitaliserade minnen som sparades tidigare. Minnena hittades 2036 och laddades tillbaka i Okabes kropp. Okabe kunde gå på jorden (mycket förstörd) 2036. Han levde.

VÄRLDEN lurades. Och det är därför Okabe visste att Kurisu kunde räddas:

han levde själv när han var avsedd att dö år tidigare.

Det innebar att det också fanns ett sätt att rädda Kurisu. Daru lurade världen, så Okabe bestämde att han också kommer att lura världen.

2
  • Det finns också en annan viktig sak: Kurisu död / överleva är en stor vändpunkt som genererar alfa- och betavärldslinjer, men ur Okabe-synvinkel ser han bara Kurisu i en blodpöl och än han reser till alfa-världslinjen. Det är den största skillnaden mellan Mayuri och Kurisu ... med Mayuri upplever han konsekvensen (Mayuri-död) i alfa-världslinjen (så att den inte skulle kunna undvika det), med Kurisu reser han tillbaka till beta-världslinjen där Kurisu död är redan beslutat men
  • han kan gå tillbaka till vändpunkten och ändra det faktum att han inte upplevde första hand (eftersom han var i alfa-världslinjen). Det enda som borde förbli detsamma är upplevelsen ur Okabe-synvinkeln (han kan inte förändra det förflutna, annars går det tillbaka till alfa-världslinjen) men Okabe upplevde inte Kurisu-döden. Världen kan luras inte genom att ändra konsekvensen utan genom att ändra hur något händer, Kurisu var "i en blodpöl", Mayuri var "död", du kan inte ändra dem men du kan ändra hur.

Kurisu var inte föremål för Mayuris dilemma.

Ditt argument gäller bara om du antar att det skulle vara en konvergerande punkt, men Okabe vet mer än du om denna situation, särskilt den framtida, eftersom han har tänkt mycket på det. Således lyckades han dra slutsatsen att det inte var en konvergerande punkt.

1
  • 1 Det var egentligen min fråga, hur visste han att det inte var en konvergenspunkt? Det verkar som om konvergenspunkter är slumpmässiga som i Mayuris fall behövde hon inte dö för att SERN skulle bygga en tidsmaskin. Allt de behövde göra var att slå henne medvetslös och kidnappa de andra labmedlemmarna

Att lura världen kan bara göras i beta-attraktionsfältet eftersom tidsmaskinen är komplett där. Det skulle inte finnas något sätt att rädda Mayuri eftersom tidsmaskinen bara kan gå till det förflutna. Det är därför S; G-världslinjen fortfarande är i 1.00+ (beta-attraktionsfältet)

Egentligen tror jag att Mayuris död i alfa-ordlinjerna faktiskt är ganska viktigt för världen eftersom det blev Okabes anledning att skjuta upp motstånd mot SERN och det gör Daru också och därmed föddes Barit Titors tidsmaskin