Anonim

Let's Play: FFIV ~ The After Years -BLIND- Kain's Tale # 04 - Epic Episode of Epicness

Varför förvandlas Ichigo Kurosakis Zanpakut (Zangetsu) tillbaka till sin ursprungliga form (shikai-läge) när du skär Yhwach i hälften i de senaste kapitlen i Bleach manga (kapitel 684)? Är det för att det är Ichigos sista bankai?

2
  • Bara jag spekulerar här, men antingen är kärnan i bankai hans shikai, eller så släppte han sin bankai strategiskt efter att ywatch bröt det, så att han hade sin shikai redo att motverka ywatches-räknare. Dess kända Kubo rusade till slut, så han hade ingen tid att förklara vad som faktiskt hände.
  • Ärligt talat är det bara en Kubo popularitet asspull

Före den sista striden har Yhwach absorberat Mimihagi, själskungens högra arm, som styr stagnation (omkring 619). Detta innebär att Mimihagi är närvarande under den sista striden.

Det finns två mysterier i den sista striden: hur besegrade Ichigo egentligen Yhwach, när Yhwach helt enkelt kunde krossa svärdet i framtiden, och varför gick Ichigos svärd tillbaka till sin ursprungliga Shikai? Svaret på båda är Mimihagi. Och vi måste svara det första innan vi kan svara det andra.

Mimihagi dyker aldrig upp inom Yhwachs framtidsvisioner. Vi ser Yhwach freaking ut 617 när Mimihagi ingriper. Detta är vettigt: Yhwach kan se framtiden, inte det förflutna.

Efter att den Allsmäktige har aktiverat helt misslyckas inte Yhwachs visioner. Ändå under den sista striden skjuts han av Uryu och klipps av Ichigo. Uppenbarligen förutsåg han inte dessa händelser eftersom de visade sig vara dödliga. Av vad vi vet kan vi dra slutsatsen att Mimihagi stör den Allsmäktiges krafter. Yhwach kan inte se visioner som involverar Mimihagi, och eftersom han absorberade Mimihagi kommer den Allsmäktige inte att fungera perfekt när den används i situationer som han befinner sig i.

Innan han skjuts försöker Yhwach omsluta Soul Society i mörker. Quincies kraft är dock inte mörker. De använder vapen gjorda av bokstavligt ljus. Genom att använda Mimihagis makt så hänsynslöst försvagade han den Allsmäktiges inflytande och lät Uryu helt inaktivera den.

Nu är svaret på din fråga:

När Yhwach räckte ut sin hand inhöljd i mörkret för att krossa Ichigos blad, använde han av misstag fel kraft. Han kunde inte använda allsmäktighetens makt i den situationen, så han använde av misstag Mimihagi. Men Mimihagi förstör inte, det stagnerar, det går tillbaka. Så istället för att krossa Ichigos blad tvingade Yhwach det att återvända till den ursprungliga formen

Eftersom hans ihåliga kraft och quincy-kraft rivs av ywatches. Så allt han har kvar är hans shinigami-makt. Jag tror att det är därför han använde sin ursprungliga zanpakto zangetsu i sin shikai-form.

1
  • Finns det någon källa som stöder ditt svar?