Anonim

Trots att han är Kayneth El-Melloi Archibalds fästmö, visas Sola-Ui Nuada-Re Sophia-Ri, men kritiserar honom för sin strategi för att inte möta de andra mästarna ansikte mot ansikte och gömmer sig i skuggorna medan Lancer gör allt arbetet. Men under serien visas det att hon har utvecklat känslor för Lancer.

Lancer har emellertid en förbannelse som kallas Mystic Face som tar formen av en skönhetsfläck i ansiktet och får varje kvinna som tittar på hans ansikte att omedelbart bli kär i honom. Under deras första möte i hamnen visade sig Sabre vara immun på grund av det höga magiska motståndet de från Sabre-klassen erhöll och påpekade för Lancer (vilket ledde till Lancers identitet).

Så jag undrar, älskade Sola-Ui verkligen Lancer? eller blev hon kär i honom bara på grund av Lancers förbannelse?

Kayneth själv berättar för oss att även den lägsta klassen av Magi (alla med magiska kretsar och lite utbildning i att använda dem på de enklaste nivåerna) är funktionellt immuna mot Lancers förtrollande skönhetsmärke. Allt de behöver göra är att cykla sin prana och den kommer att utplåna förbannelsens effekter. I synnerhet i anime ser du faktiskt att Iri börjar komma under förbannelsen, bara för att omedelbart bryta den så snart hon misstänker att något onaturligt händer. Detta händer också i romanen.

Sola-Ui är själv från en respekterad magusfamilj, och även om hon inte var arvtagare till toppen, var hon inte okunnig om sådana grundläggande tekniker (enligt Kayneths kommentarer). Hennes äktenskap med Kayneth är specifikt ett försök att kombinera två högkvalitativa magier i hopp om att de kommer att få lika begåvade barn, vilket i sig är ett försök att motverka försämringen av magiskraftens och magikvaliteten i modern tid.

Emellertid utlöser förbannelsen bara om den drabbade personen faktiskt gör prana-cykling, och så att alla som inte vill (eller inte kan) göra det kommer att utsättas för effekterna av förbannelsen normalt. Jag minns inte att romanen någonsin gav oss några av Sola-Uis motiv från sig själv, men det är starkt underförstått att hon medvetet lät sig utsättas för förbannelsen. I anime finns det en sekvens där hon ser på Lancer, vi får en närbild av hans skönhetsmärke (förkroppsligandet av förbannelsen) och sedan ett skott av en uppenbarligen förtrollad Sola-Ui och ett reaktionsskott av Kayneth som föreslår han har märkt att något händer. Kayneth märker också detta i romanen och berättade specifikt för läsaren (genom sin interna monolog) att varje magus borde vara immun så länge de försöker motstå, och sedan brottas med konsekvenserna av om Sola-Ui bara medvetet lät sig komma under sitt inflytande.

Så svaret på din fråga beror starkt på vad man tolkar det valet att betyda.

Med tanke på att romanen skrevs av Urobuchi, som är känd som en författare av tragiska eller i bästa fall bitter-söta berättelser, skulle det föreslå att den korrekta tolkningen av Sola-Uis motivationer här är lust och fly från en arrangerad framtid hon inte gör önskan. Romantiska relationer i ödet / noll, som med Urobuchis andra verk, är i sig alla felaktiga och tragiska. Som du sa var hon inte särskilt intresserad av Kayneth och verkligen inte kär i honom (och till och med Kayneth själv erkänner detta, men hoppas att hon med tiden kommer att älska honom på allvar). Lancer, å andra sidan, var mycket attraktiv, mystisk och hade en romantisk legend.