Anonim

Dragonzball P (Dragonball Z Parody) - Oney Cartoons

OK så häromdagen kom jag till en diskussion med min kompis om Remake of Evangelion och Evangelion i allmänhet. Och han sömmar för att vara under intrycket av att de nya Evangelion-filmerna inte är en remake utan en uppföljare. Och han har bra argument som stöder det.

Tanken är att "Evengelion 1.0 Du är inte ensam" -världen är den värld som Shinji skapade i slutet av "Evangelions slut". Om du tänker på det passar det. En av de största antydningarna till detta är samma röda havet sett med vad "The End of Evangelion" slutar och "Evangelion 1.0" börjar. Mer till punkt, om du kommer ihåg den ursprungliga serien, då var havet blått och i remake är det rött och om du tänker på de stora skillnaderna än det gör seance.

Men jag vet bara inte, jag är ganska övertygad, men samtidigt ... trollar de verkligen med oss? Ganska svårt att tro, jag skulle gärna vilja ge motargument, men kan egentligen inte tänka på något, för han hävdar att världen som skapades av Shinji var nästan identisk men med några mindre skillnader.

1
  • Jag har inte tid att skriva ett fullständigt svar nu (så Jon Lin kommer förmodligen att slå mig till det), men Återuppbygga är inte en remake, eftersom historien skiljer sig åt. Det kanske inte är en uppföljare; Det finns dock många bevis som pekar på denna slutsats. Som sagt det finns inget kanonuttalande om detta. Gör av det som du vill.

Det är tolkning.

Det finns inget officiellt om det finns en uppföljare eller inte. Bortsett från att Kaworu säger konstiga saker om "nästa gång" eller "den här gången" (och en konstig översättning av Kaworus röstskådespelare som nämner något om "looping" i en intervju), alla andra fall (inklusive den stora krita konturen) "time looping" eller "reboot the universe" har förklarats i universum eller genom story-boards på ett sätt som inte är relaterat till någon form av uppföljare, "time looping" eller "reboot". Det betyder inte att sådana bilder inte är det menade att få folk att tänka det, eller åtminstone som en referens eller en nick till originalserien.

  • Havet är rött till följd av andra slag.
  • Krita konturen är från en olycka före andra kollision.
  • Blodfläcken på månen, också från andra slag
  • Andra inslag i detta universum sker kronologiskt som samma Andra inslag i originalserien (Antarktis expedition, Misatos pappa dör, utgivningar av Adam (s))
  • Kaworu säger saker om "nästa gång" och "den här gången", oförklarlig

Kaworu har alltid sagt konstiga saker, även i originalserien, eller kanske är han den tidsresande guiden i den här versionen av Evangelion. Det är upp till din tolkning, och det finns många sätt att tolka saker, särskilt eftersom vi har fått allt som omfattar världsföränderliga händelser som Instrumentalitet, som vi nästan inte vet när det gäller detaljer eller mekanik.

2
  • @Blaisorblade tredje påverkan har inte hänt ännu i Rebuild och haven är redan röda
  • Du har rätt (så jag raderade min felaktiga kommentar). Kanske är den nya andra effekten på något sätt den ursprungliga tredje effekten, men vi vet inte ...

Det här är bara från vad jag läste, men det kan vara en uppföljare när jag läser att Evangelion handlar om cykler och att Återuppbyggnad sker efter slutet av Evangelion där Shinji och Asuka på något sätt vänder om allt till en ny cykel. Från vad jag läste bevisen för att stödja detta är att Röda havet faktiskt är all LCL som sågs i slutet av Evangelionsänden och att det finns konturer där massproducerade Evas föll

/ Evangelions slut med det röda LCL-havet och massproducerade Evas

/ Evangellion 1.x där vi ser ett rött hav och en jättes kontur

Men som Eric sa verkar det inte finnas något kanonuttalande till detta, och jag läste detta på Madman Australia Forums (även om jag inte kommer ihåg det exakta inlägget).

En av anledningarna som gör att publiken tror att det är en uppföljare och inte en ny version är de gigantiska fläckarna på månen som gjorts genom att kollapsa Lilith / Rei i End of Evangelion och närvarande i den första ombyggnadsfilmen.

Jag tror att du kan hitta andra huvudargument på evageeks motargumentssida om en "bokstavlig" uppföljningsteori.

Personligen tror jag att det är stort utrymme för tolkning som många saker i NGE riktigt illa definierade och inte så tydligt förklarade.

Jag är väldigt sen på detta men svaret på frågan är i slutändan det en remake ... jag läste att det bara är en annan version av vad som händer i showen .... tänk på det i det här fallet: Slutet på evangelion (show) slutade med att gå samman med Lilith och ge Shinji möjlighet att välja hur världen ska fortsätta istället för sin far på grund av den slutsatsen, även om han bestämde sig för att han vill att alla ska dö ens bestämde att han ville att saker och ting skulle stanna som de var och jag slutade bara med Asuka och honom till slut

Med det sagt skulle en uppföljare inte vara vettig för om allt detta är efter att Shinji räddar världen eller vad du än vill kalla det i första hand så händer det bokstavligen allt igen och de slåss jävla nära samma änglar bara med några nya människor det skulle det inte vara vettigt att det skulle vara en fortsättning bara för dem att behöva göra allt igen

Jag förstår också att filmerna är för dem som inte tittade på serien för att den kom ut för så länge sedan (tror jag) och det är bara en bättre anpassning av historien

Jag har hängt på sidan wiki.evageeks.org, speciellt sidor som talar om de nya fyra 'Adams' som ses på Second Impact-flashbacken, och jag börjar släppa idén att det är en uppföljare.

Krita konturen kan vara en av Adams som dog under andra inverkan; som Key of Nebuchadnezzar som Kaji ger Gendo i 2.22 tar platsen för Adam Embryo från Original Series, och Evangelion 13 (bara '13', inte 'Unit-13') kallas en 'Adams' Survivor 'av Mari i en scen på 3.33, vilket antyder att den gjordes av en av de fyra som dök upp under Second Impact. Samma med Unit-01 (i motsats till att odlas från Lilith) och Mark.06.

Det jag försöker komma till är att de röda haven kan ha orsakats av Adams under ombyggnadernas andra inverkan, och krita konturerna av en av Adams. Den röda linjen på månen förklaras inte ännu.