Anonim

Tristan Cardew - lycklig

I avsnitt 16 av Öde noll, vi ser Kayneth gå till kyrkan i rullstol för att be om en befälsförsegling. Risei Kotomine ger upp, och när vi överför ett av kommandotätningarna till Kayneths hand, ser vi den här raden:

Ta den här koppen och drick av den. Detta är mitt blod, som du har gett dig till frälsning för alla. Blodet i ett kontrakt!

(Översättning från Crunchyroll-undertexter.) Om jag inte tänker på kontrakten påminner detta misstänkt - för mig hur som helst - om den kristna traditionen för eukaristin. Men till skillnad från den verkliga världsritualen finns det ingen egentlig kopp här: Risei säger den här linjen medan hans hand är på Kayneths.

Finns det någon innebörd eller betydelse i serien? (Är det en del av ritualen att överföra "tomma" kommandotätningar som inte är kopplade till en viss tjänare? Lägg märke till att när Sola-Ui med våld tar Kayneths kommandotecken verkar inget liknande förekomma.) Eller kastas det bara symbolik eller en referens för atmosfärens skull? (Här, kanske för att ge en känsla av mysticism och förutse för graalen, med tanke på att blod på egen hand kan ha negativa konnotationer? Eller kanske helt enkelt någon form av "påskägg"?)

Den senare förklaringen verkar mer sannolikt för mig, med tanke på vad jag har hört om bristande kunskap om kristendomen i Japan, men det kan vara så att jag saknar kunskap om arbetet med Öde serieuniversum.

Jag har inte sett Öde noll utöver detta. Jag do har någon vag uppfattning om hur Graalen fungerar från att skumma över olika Wiki-artiklar eller inlägg på den här webbplatsen, och från vad som hittills har behandlats i den nuvarande UBW-anpassningen.

Det här är bara en obetydlig ritual som Risei tänkte på, möjligen för att han brydde sig om symboliken (att vara en hängiven präst), eller att den kan förstärka och förstärka hans roll som tillsynsman. Du kommer att se implicita bevis på detta i senare avsnitt:

Efter att Risei har dödats tar Kotomine kommandotätningarna. Han måste recitera en specifik vers i skrifterna för att göra detta, vilket förstärker hur Risei gillar att lägga sin tro till de saker han gör. Senare övertygar han Kariya att använda två av sina befälsförseglingar för att kidnappa Irisviel, på löftet att Kotomine kommer att ge honom en ny kamp med Tokiomi, liksom graden i slutet av kriget. Han undrar om det verkligen var värt två kommandon, och Kotomine försäkrar honom om att det inte finns något att oroa sig för. Han lägger helt enkelt handen över Kariyas kommandotätningsmärken, och de återställs i en (bokstavlig) blixt och inget mer.