Anonim

En annan anledning till att Master Asia är en dålig

Jag såg bara båda säsongerna av Gunslinger Girl anime-anpassning. Jag är inte säker på om detta behandlas i showen eller mangan, men varför är alla cyborgar kvinnliga? Jag antar att de är barn eftersom det är lättare att konditionera dem - finns det några manliga cyborgs i mangan?

Det enkla svaret här är att det är detta som utgör ett "Fratello" -lag, en äldre manlig hanterare och hans unga tjej cyborg. Detta förhållande är ett riktigt viktigt tema genom hela serien. De är unga eftersom de är lättare att konditionera, plockade från traumatiska upplevelser så att de kan bilda ett starkt nytt band med sin förare som har fullständig kontroll över konditioneringen och hur mycket som behövs. Som med förekomsten med Triela, där hon ibland uttryckte lite av en upprorisk (i avsaknad av ett bättre ord) tendens mot sin Hilshire, förstått situationen hon befinner sig i och vad konditioneringen gör, trummar hennes band med sin förare allt. Se också: Elsa, där hennes band med sin förare var så stark att det gick till ytterligheter (död).

Jag minns att jag läste någonstans att den här typen av förhållanden var lättare att kontrollera i motsats till en äldre kvinna (eller man) med en ung pojke, där pojken kunde vara mindre samarbetsvillig och lydig, men jag kan inte hitta den referensen just nu.

För att svara på din andra fråga: Nej, det fanns inga manliga cyborgar.

1
  • Det skulle vara jättebra om referensen kan tillhandahållas, för när jag undersökte detta på japanska (och en snabb forskning på engelska) är allt jag hittade teorier från: pojkens anpassningsförmåga från konditionering / kroppsändring, med hjälp av tjejer för att göra det lättare att lura mål, och tjejer är lättare att kontrollera förhållandet (ditt svar). Så oavsett om det är ett officiellt uttalande eller en fanteori, hoppas jag att du kan göra det klart.