Anonim

Goku och Vegeta Galick Kamehameha - Dragon Ball Super avsnitt 106

Videl flyr för att bekämpa brott. Gohan springer till badrummet, förformar multiformtekniken, och 1/2 av hans kraft får gå och backa upp henne medan den andra 1/2 går tillbaka till lektionen. Som Saiyaman använde han förmodligen aldrig mer än en hundradel av sin makt, så ett handikapp på 50% skulle inte ha skadat någonting. Heck, han kunde ha bibehållit sin gyllene fighteridentitet och bara se till att låta Videl (och någon annan) se både honom och guldfighteren sida vid sida för att säkra en järnklädd alibi.

Jag är inte säker på om han någonsin använt tekniken själv, men jag vet att han såg sin pappa använda den under cellspel och jag är ganska säker på att han visste om det innan det från Krillin. Istället för att flyga till Bulls efter kostym efter sin första dag kunde han ha flög till Kane-huset och bad Krillin att lära honom flytten

Jag vet att det verkliga svaret är eftersom det skulle ha brutit tomten . Jag letar efter ett trovärdigt universum. Jag köper inte att han inte hade tänkt på det, han är ett geni. Varför använde Gohan inte multiformtekniken under Saiyaman-sagan?

Du gör många intressanta antaganden. Innan jag förklarar varför detta inte skulle ha varit möjligt av andra skäl än "eftersom det skulle ha brutit tomten", Skulle jag vilja göra tre korrigeringar med avseende på några av de fakta du uppgav.

  • Tekniken Krillin använder kallas Triform. Picollo och han använder denna teknik mot Nappa i Saiyan Saga.
  • Dessutom använder Goku aldrig Multiform-tekniken mot Cell, det var Cell som använder den mot honom. Goku är en karaktär som är mycket starkt emot användningen av denna teknik. Han var den första karaktären som påpekade dess fel.
  • Slutligen är det för mycket av en sträcka att ringa Gohan en "Geni". Du kan betrakta honom som välutbildad och smart. Han är definitivt inte det stridsgeni som hans far är och hans intellekt kan inte jämföras med någon som Bulmas. Det är också viktigt att notera att Gohan aldrig kom med tanken på dräkten. Han rådfrågade den smartaste personen han känner med avseende på hans identitetsfråga och det var ett förslag från Bulmas som du ser här.

    Nu när det gäller varför detta inte skulle ha fungerat

  • Kloningsförfarandet kan bara ha två möjligheter. Den första möjligheten är att det finns en huvudklon som fungerar som hjärnan för även de återstående klonerna. Den andra möjligheten är att varje klon är sin egen varelse och tänker och agerar på egen hand.
  • I händelse av det första scenariot skulle det inte fungera av uppenbara skäl, eftersom Gohan skulle ha kontroll över sin klon och han uppenbarligen inte kan vara närvarande i klassen och kunna bedöma situationen utanför och få sin klon att agera enligt detta och slåss.
  • I fallet med det andra scenariot, hur exakt skulle Gohan ha kontroll över sina andra kloner och kunna förstöra dem när det behövs. Han skulle inte ha något sätt att kommunicera med sina kloner och det skulle mer eller mindre minska Gohans makt nästan permanent. Om Gohan hade förmågan att kontrollera resten av sina kloner, skulle det bli det första scenariot.
  • Baserat på ovanstående förklaring ser du att multiform / triformtekniken egentligen inte kan användas för att utföra flera aktiviteter på olika platser.

Slutligen, även om han skulle använda multiformtekniken, skulle han fortfarande kräva den stora Saiyaman-kläderna eller någon annan klädsel för den delen för att dölja sig utanför. Även om han råkar vara i klassen när hans klon är ute och bekämpar brott, skulle pressen fortfarande kunna få en bild av sin klon eller så skulle någon lätt upptäcka honom.

  • Baserat på din logik, även om Gohan hade sin klon bredvid honom, "att etablera en alibi", skulle inte Videl och alla andra fortfarande vara misstänksamma om hur det finns en kämpe som ser ut precis som honom? Den stora Saiyamans identitet skulle behöva avslöjas någon gång. Om hans identitet aldrig skulle avslöjas skulle Videl inte ha vetat att det var Gohan även utan att använda klonerna.
  • Medan Gohan inte riktigt ville avslöja sin identitet, tror jag verkligen inte att han brydde sig i den extrema utsträckning du tror, ​​för att försöka så hårt att skapa en alibi. I Martial Arts-turneringen, medan han skämdes över att hans identitet avslöjades, brydde han sig inte så mycket för att försöka fly från platsen omedelbart. Han hade inte heller några problem att förvandlas till Super Saiyan framför alla för att bekämpa Kibito när han var tvungen att göra det.

    Så i slutändan, klon eller ingen klon, skulle en förklädnad ha varit nödvändig. En vanlig klädsel skulle ha varit för mycket besvär att förändras ur, följaktligen, Bulma. Gohan gjorde det smartaste han kunde göra genom att rådfråga den mest intelligenta personen han kände. Saiyaman-outfit (och bekvämligheten att byta till samma) var realistiskt den bästa möjliga lösningen. Även om designen och Gohans förmodade Superhero Persona medan de bär samma är verkligen ifrågasatta.

    0