Anonim

Simple Man Guitar Lesson - Akustisk gitarr - Hur man spelar

I Naruto: Shipp den, Kanske Guy öppnade den högsta porten, Death of Gate, för att slåss mot Madara och överraskande gjorde det också att han kunde "gå" i luften genom att använda sparkar.

Å andra sidan har olika karaktärer i One Piece-universum visat en mycket liknande förmåga: medlemmar av CP-9, CP-0, några krigsherrar och Vinsmoke Sanji (efter 2-års tidshopp).

Jag märkte också att varje kick har en 'musikalisk ton', och i båda fallen är stilen väldigt lik. Inspirerade Oda och Kishimoto varandra? Eller var båda dessa idéer inspirerade av någon annan?

Medan deras respektive förmågor gör att de kan gå eller röra sig i luften, metoderna för att utföra rörelserna är helt olika.

Guy's Eight Gates tar bort begränsare på kroppen och användaren får tillfälligt cirka hundra gånger sin normala kraft, långt utöver de fem Kage. Att låsa upp alla portar leder dock till att en användare dör efteråt. Killen dog inte bara för att Naruto hjälpte honom. På grund av sin enorma kraft kunde han sparka i luften successivt tills han nådde Madara.

Sanjis Skywalk, å andra sidan, liknar utförs genom att sparka i luften för att hoppa högre, vilket ger utseendet på flyg. Det har dock inga kända risker, till skillnad från Guy's Eight Gates. Det nämns inte heller om det kräver att man tar bort kroppsbegränsare som Guy.

Så även om teknikerna kanske låter desamma är de fortfarande olika. Nedan följer en lista över signifikanta skillnader:

Guy's 'Skywalk'

  • Kräver bildandet av åtta inre grindar så det är bara möjligt när du kör en annan teknik
  • Används inte av andra shinobi, eller visades inte i mangan för att användas av andra så vitt jag vet så det är unikt för Guy's Eight Gates
  • Användaren måste vara i den sista etappen av de åtta inre grindarna för att visa denna förmåga, vilket leder till användarens död efteråt

Sanjis Skywalk

  • Har inga detaljer eller förutsättningar alls så det är det en teknik som kan utföras på egen hand
  • Behöver inte på varandra följande spark för att kunna hålla sig flytande i luften, som visas här
  • Används av andra så är det inte unikt för Sanji
  • Har inga kända risker nämns eller specificeras, inte heller någon fysisk belastning som visas eller betonas

Det finns en teknik i Naruto som heter Walking on Air Technique, som samlar vatten under fötterna medan den kontinuerligt släpper chakra för att gå i luften. Detta är dock från Fanon Canon Rebirth och enligt vad jag förstår är inte skrivet av Masashi Kishimoto.

När det gäller varandras influenser tror jag inte att de hämtade inspiration från varandras verk, eller åtminstone nämndes det inte. De verkar dock dra inflytande från Akira Toriyama drak boll. (Källa 1, Källa 2)

Avslutningsvis skulle det inte vara omöjligt om båda karaktärerna skulle ha liknande tekniker eftersom de använder benen under sina slagsmål. Men Skywalk-tekniken som demonstreras av båda skiljer sig helt från varandra, särskilt när det gäller hur det gynnar användaren själv.

2
  • Guy använder normalt inte air-walking med sina Eight Gates, men det är i hans kamp mot Madara i synnerhet där luftpromenaden som jag tror OP pratar om spelar in. Se Naruto kapitel 669 / Shippuuden avsnitt 420 vid tidpunkten 04:54. Madara kommenterar: "Han kommer mot mig genom att sparka luft!"
  • 1 @ahiijny Det verkar som om jag hade fel och jag läste kapitlet igen. Han sparkar verkligen luft. Men rörelserna är fortfarande olika beroende på hur och när de kan användas, etc. Jag uppdaterar mitt svar. Tack för att ni påpekade detta.