Anonim

#SMC × #ShojiKawamori crossover beslutat! Den nya transformerande Mecha är under utveckling.

Harmony Gold kallade ökänt Macross som den första delen av Robotech-sagan. Karaktärsnamn, musik och vissa berättelseelement har ändrats eller tagits bort helt. Detta har länge varit en fråga om tvist mellan fansen i båda serierna, liksom att ha en hel del juridiska konsekvenser.

Men har skaparen av Macross, Shoji Kawamori, någonsin kommenterat förekomsten av Robotech?

+50

Enligt wiki:

Seriens författare / skådespelare Greg Snegoff sa i en intervju på den nu nedlagda fansidan Shadow Chronicles News att "efteråt fick vi komplimanger från japanerna som tyckte att vår dialog och berättelser var bättre än originalet". Emellertid rapporterar tidningen Animag (utgåva 11) och tidningen Animerica (utgåva 9, volym 4) att personalen på Macross vid Studio Nue och Artland, som den ursprungliga berättarskaparen och mechadesignern. Shoji Kawamori och chefsdirektör Noboru Ishiguro, uttryckte sin oro över Robotech anpassning och överraskning över dess skillnader.

Så det verkar som att han väckte oro över detsamma och erkände närvaron av Robotech

Ytterligare kan märkas i intervjuklippet här

Enligt detta frågades han en gång i en spansk intervju om det och hans svar var

existerar Robotech? Vad är det där? Finns Macross II?

http://rdfhqcommunicationscenter.yuku.com/topic/1583/Shoji-Kawamori-does-Robotech-exist#.WFNQHPl97IU

Redigera: 2017-05-01

Jag hittade mer om detta nyligen. Mycket intressant faktiskt

”När det gäller Robotech är det svårt att kommentera. Det är inte som om jag har satt igenom hela serien. För att inte tala om att den kombinerar tre separata serier Macross, Southern Cross och Mospeada. Så det känns lite tvingat som ett resultat. ”

”Samtidigt var detta ett tillfälle för vårt arbete att visas för världen och för det är jag tacksam. Men eftersom den delvisa förändringen i berättelsen gjordes utan godkännande från oss, de ursprungliga författarna, ger den fortfarande en obekväm känsla efter alla dessa år. ”

"När det gäller den nyligen meddelade live-action Robotech-filmen välkomnar jag möjligheten att arbeta med den, men den begäran har ännu inte kommit."

https://www.forbes.com/sites/olliebarder/2015/12/10/shoji-kawamori-the-creator-hollywood-copies-but-never-credits/#5a3eb4d63a0f