Anonim

Erinas specialitet! | Matkrig! Shokugeki no Soma avsnitt 70, 71, 72

Det är ett känt faktum att Yukihira Soma är son till en av världens mest kända kockar, Yukihira Joichiro, men varför är det så att studenterna från T tsuki Culinary Academy inte vet om Soma?

Det är ännu konstigare att Nakiri, som är känd som Guds tunga för sina extrema smakprov, beundrar Joichiro men misslyckas med att inse att Yukihira Soma är son till Yukihira Joichiro. Hon hade sett Somas ansökningsformulär, så det måste ha gett henne en aning redan. En av få personer (eller kanske den enda) som verkar veta om detta är rektor.

Varför är det så? Försöker de dölja det faktum att Soma är son till Joichiro, förmodligen av okänd anledning?

Jag har inte läst hela mangan, men jag läste att Somas far tidigare var känd som Saiba J ichir . Det är inte samma efternamn som Yukihira Soma, så det kan vara en anledning till att människor inte vet att de är far och son.

Källa: J ichir Yukihira på Shokugeki no Souma wiki.

1
  • 2 Hmm, möjligen. Men så snabbt som jag har ihåg, tilltalade de Joichiro med hans efternamn. Munk och chefen (?) Kallade honom som Yukihira sett från avsnitt 2 eller 3. Så jag tror att han är känd som Yukihira än Saiba.

Några möjliga skäl:

  1. Joichiro drev en liten butik i flera år och bleknade bort från allmänhetens ögon, och särskilt den yngre generationen kanske inte längre vet om honom. Den äldre generationen kanske inte bryr sig, eller de vill bara veta vad som kommer att hända.
  2. Människor delar namn - de kanske bara tycker att det är en tillfällighet, särskilt eftersom Soma är lite besvärande
  3. Det är fiktion - att inte veta förhållandet gör mangan mycket mer intressant.
  4. Som @YLombardi sa, använde Joichiro tidigare efternamnet "Saiba", vilket kan förvirra människor. Detta skulle också bidra till det första alternativet.

Vi vet inte riktigt, om inte författaren klargör, men jag tror att det är det tredje alternativet, med författaren som förklarar det med en (eller båda) av de två.

BTW, efternamnet är Yukihira, inte Soma.

1
  • Jag kan fortfarande inte tro att: 1) Folket från akademin, där Joichiro studerade och blev en känd kock, vet inte mycket om honom (att ha en son som går på samma matlagningsskola som hans). 2) Även om det bara kan vara en tillfällighet och de inte är riktigt släkt eller något, skulle det inte vara konstigt att människor inte skulle misstas soma som en släkting till Joichiro, med vetskap om att de har samma namn? 3) Joichiro är mer populär eftersom Yukihira inte Saiba som kan ses från ett avsnitt där munken kallar honom Yukihira.

[AV ÄMNE] Jag tror att allt går som rektor Senzaemon planerar. Han använder Souma för att hjälpa Erina att bli fri från sin fars förbannelse. Erina erkände redan, även om hon är väl begåvad i matlagning, att hon aldrig känner någon lycka till sin matlagning, dock inte förrän de blir nära vänner med Souma som visades i de senaste kapitlen. Det verkar som om allt hon gör bara är att lyda sin far. Rektor Senzaemon försöker bara låta Erina känna den sanna kärnan i matlagningen och bryter rädslan som Erina har mot sin far, och han använder Souma för det. Även om det inte antyddes direkt av författaren men det verkar som Erinas far, visste Azami Nakiri det redan när Souma erkänner att Saibi Jouichirou är hans pappa. Ärligt talat, jag vet inte vad som är problemet med denna plan. Men ändå visste Nakiri Erina senare också att Souma är Saibas son.

1
  • Svarar detta OP: s fråga? I så fall förstår jag inte hur.

Hans far gick till skolan, men tog aldrig examen. Det har aldrig kommit klart fram varför så är fallet, även om det antyds att det är relaterat till att han träffade Somas mor; utifrån detta kan man gissa att "Yukihira" är hans mors efternamn. Misslyckandet med examen kan ha hämmat hans berömdhet och minskat Tootsukis önskan att umgås med honom. Kom ihåg att akademin är inrättad som mycket straffande och nästan militaristisk, när det gäller dem som inte klarar av examen som avgjort oförmögna att vara en riktigt bra kock. Det strider mot denna tro att ge ett misslyckande något erkännande och kan aktivt uppmuntra institutionen att begrava eller åtminstone ignorera anslutningen.

Dessutom kännetecknades Joichiros yrkeskarriär av ständigt förändrade platser och så småningom gömde sig bort i en lokal restaurang. Det bidrar inte till att upprätthålla en stark närvaro i kulturen; några eliter kommer att känna honom, men innan de kan förmedla berättelserna flyttar han helt enkelt och lämnar barnen ingen möjlighet att lära sig förutom av händelse (aka, Erina).

Hans byte av efternamn var förmodligen bara känt för ett fåtal personer närmast honom. Till och med Dojima tog lång tid att ansluta Soma till Jouichiro, och gjorde det mest av en slump. När det gäller varför den munken tycktes känna honom vid Yukihira-efternamnet, och tidslinjen som tyder på att han också kände honom innan namnbytet, finns det några möjliga förklaringar, med min personliga preferens listad först:

  • Författaren hade inte tänkt på detta problem i förväg. Det hände dem först senare att en kock med sina färdigheter och kontakter skulle vara välkänd. Detta var i strid med avsikten att Soma skulle vara en vanlig häst, eftersom berättelsen mycket tidigt karakteriserades som "lokal ingen kämpar mot eliterna för att bli en stor person, vilket bevisar att passion och hårt arbete är nycklarna till framgång". Ergo när problemet blev oundvikligt, drog författaren olens "namnbyte" -manöver och uppsåtligt uppmärksammade så lite uppmärksamhet på möjliga avvikelser med den tidiga historien. Detta är en vanlig skrivteknik för seriemedier. Manga, serier, anime, TV-serier, tecknade serier etc. tenderar alla att använda det av nödvändighet.
  • I grunden visste ingen att Yukihira Joichiro var samma person som Saiba Joichiro förrän innan berättelsen började, när någon kunde hitta honom och prata honom att arbeta för honom runt om i världen. Möjligen var den här personen lång förtroende, och så visste att dessa två personer var desamma, eller kanske använde de bara tillräckligt med resurser för att ta reda på vad som hände med Joichiro. Efteråt, nu när han var tillbaka i rampljuset, kunde han nu kännas igen av tidigare beundrare, såsom munken, eller annars kunde ord långsamt spridas genom beskyddare som kopplade samman de två. Hur som helst kan munken koppla samman de två identiteterna, men informationsspridningen skulle ha varit för långsam och lokaliserad för att sprida sig hela vägen tillbaka till gymnasieelever i Japan. Tänk på internet; vi ser sällan akademistudenter som använder smarta telefoner eller datorer om de inte är relaterade till att laga något där och då, och möjligen med sådana elit- och rika kunder till och med internet förmedlar informationen. Plus, som nämnts, har många människor efternamnen Saiba och Yukihira, så det skulle vara lite mer än en tillfällighet att ansluta Soma till Joichiro. Det skulle faktiskt vara mer orealistiskt för människor att anta en familjär relation, även om de var medvetna om Joichiros namnbyte.

Som en relevant sidotot avslöjas akademiens rektor (när historien börjar) senare ha planerat något välvilligt och att Jouichiro / Soma var en integrerad del av detta intrig. Det var i hans plot att Soma skulle vara helt okänd för studenterna, så han skulle ha incitament att dölja Saiba / Yukihira-anslutningen.