Anonim

【Mantiev x Kerri】 Temodemo No Namida

Lalas uppfinningar i To-Love-Ru är alltid bristfälliga, främst orsaken till problem i varje avsnitt. Men varför är Lalas uppfinningar defekta när Peke en gång förklarade (Motto To-Love-Ru Episode 6 "Night Tutor" för att vara exakt) om hur universellt genialt Lala är?

Om man tittar på listan över Lalas uppfinning på Wikipedia-sidan av To-LOVE-ru - japansk version), eller en mindre fullständig lista på To-LOVE-ru Wikia, har de flesta av Lalas uppfinningar orsakat någon form av problem som ses i källmaterialet. .

  • Det finns ett antal uppfinningar som skapas och används direkt utan test.
    Till exempel namngivna droger i kapitel 54 i originalserien, ges till Rito när han förkläder sig som sin far under Mikans husbesök.
  • Det finns ett antal uppfinningar som exploderar, eller aktiveras för lätt, eller inte idiot-bevis.
  • Det finns ett antal uppfinningar som har oönskade biverkningar.
    Till exempel, Pyon-Pyon Warp-kun vanligtvis bara skeva levande saker, lämnar personen naken efter skev.

Det finns dock ett antal uppfinningar som mestadels är stabila, såsom Peke, D-Dial och utbyggnaden till Ritos hus.

Min teori är att alla Lalas uppfinningar är det pågående arbete eller proof-of-conceptoch ju mer en uppfinning används (vilket motsvarar testning), desto stabilare är den. Hon är ett geni i den meningen att hon snabbt kan skapa ett fungerande proof-of-concept. Eftersom hon inte gör en produkt, känner hon emellertid inte något behov av att göra sina uppfinningar praktiska, säkra att använda och idiotsäkra.

0

Uppfinningarna är en plotanordning. Om de inte var defekta eller på annat sätt används på fel sätt skulle det inte vara så mycket att berätta.

Enligt Wikipedia:

Även om Lala verkar vara lite luftig är hon välkänd på Deviluke för sitt geniala intellekt och tycker om att göra alla sätt att uppfinna, vilket ofta orsakar någon katastrofal effekt eller någon annan.

Såvitt jag minns tenderar bristerna i Lalas uppfinningar att vara biverkningar snarare än något annat.Till exempel är personlig teleporteringsenhet istället en avklädning av personlig teleporteringsenhet. Så det verkar sammanhängande för mig med att hon avbildas som både en airhead och ett geni.