Anonim

Miraklet, Chudo, Tο θαύμα (2009)

Det finns många västerländska filmer som är baserade på anime, som Dragonball Evolution, Tekken, Blood the Last Vampire (baserat på Blood +) och Street Fighter. Matrix-filmen påverkas också starkt av Ghost in the Shell och actionscenerna drogs på deras beundran för Ninja Scroll och Akira.

Så min fråga är, var det en anime som producerades baserat på en västerländsk film eller serie (inte på västerländsk litteratur eller roman, så filmer som bygger på roman är uteslutna)?

2
  • Inte filmer, men både Powerpuff Girls och Transformers har anime spin offs.
  • De två Little Witch Academia produktioner från Trigger är ganska uppenbart inspirerade av Harry Potter; trots att Harry Potter är en ny serie, tycker jag att den förtjänar att nämnas.

Högst upp på mitt huvud finns Highlander: The Search for Hämnd. Den producerades av Madhouse och skrevs av David Abramowitz, som arbetade på Highlander TV-serien. Uppenbarligen är den baserad på Highlander-filmen och TV-serien i väst.

1
  • Ett annat intressant exempel (men inte riktigt vad OP letade efter) är Heroman, skriven av Stan Lee och animerad av Bones.

Jag är inte säker på om dina serier räknas som litteratur eller inte, men det finns anime-anpassningar av flera underbara serier som X Men, Iron Man, Wolverine

På samma sätt anpassades TMNT också till anime / OVA med namnet Mutant Ninja Turtles: Superman Legend

Videospel Dragon Age anpassades också till en animefilm som heter Dragon Age: Dawn of the Seeker