Anonim

Bleach 10 Over Powered Characters Ranking!

När jag tittar på anime kommer jag ofta över påfyllnadsepisoder eller bågar. De är ofta episoder som inte beskrivs i mangan.

Jag har inte läst mycket manga, så jag undrade: Har manga också fyllmedel?

Beroende på din definition av fyllmedel skulle jag säga ja, det finns verkligen fyllbågar i manga.

Jag säger detta av några anledningar.

  1. Det andra svaret här när jag skriver detta förutsätter att mangan alltid är det ursprungliga innehållet, vilket är osant. Även om det är det vanligaste sättet att göra saker (anpassa manga till anime) finns det säkert fall av att anpassa anime till mangaform (till exempel Madoka Magica).
  2. Tänk på den här TV Tropes-sidan. Det erbjuder några definitioner av fyllmedel. En är något som "inte finns i källmaterialet." Men det kan också betraktas som något "som inte är relaterat till huvudplottet", vilket inte nödvändigtvis betyder att fyllbågar är exklusiva en specifik anpassning.

Tänk till exempel på Excalibur-bågarna i Soul Eater-mangan, som också förekommer (i vissa fall nästan verbatim) i anime. De har ingen praktisk effekt på den övergripande historien - de existerar helt enkelt för komisk effekt. Om du hoppade över dessa kapitel skulle den totala berättelsen inte tappa någonting.

Därför, ja, manga kan ha fyllmedel, eftersom fyllmedel kan definieras som allt som inte har någon direkt effekt på huvudhistorien.

3
  • Min teori om fyllmedel är när den används i anime för att fylla upp anime med fler epsioder för att skapa ett gap mellan mangahistorien och animehistorien som i så att de inte kommer ikapp det.
  • Det är verkligen en definition, men enligt den sida jag citerade är det inte den enda definitionen. Med andra ord finns det flera typer
  • Det är verkligen fel vad du säger, "filler" är en term för "fylla gapet" för anime så det kommer inte att fånga mangan, du uppfann bara en ny term "filler" som fans gjorde, och inte för det ändamål.

Svaret är Nej,

I grund och botten vad ett fyllnadsepisod är är ett avsnitt som inte innehåller något innehåll från den ursprungliga mangan, dessa avsnitt kallas "icke-kanon" eller som du beskrev det som "fyllmedelepisoder".

Mangaen är alltid 100% icke-fyllmedel, men anime-anpassningen kan innehålla dessa fyllmedel.

1
  • Jag skulle inte säga att det alltid är sant, det finns ofta kapitel som inte berättar historien på något meningsfullt sätt. När allt kommer omkring finns det ofta scener i manga som publiceras med motsvarande anime som OVA, och de utvecklar vanligtvis inte handlingen.