Anonim

【Biker Mice from Mars】 Squiggy's SNES First Level Quest (First Level Only of Super Nintendo Games)

Det här är vettigt om du har sett materialet, men jag formulerade det så för att undvika spoilers.

I Dragon Ball Super går effektnivåerna från listan. Vilket är häftigt att titta på i slagscenerna. Avsnitt 27 visar dock (spoiler länk) hur lätt det är för någon på en så hög nivå att orsaka en irreversibel katastrof.

Eftersom vi senare får reda på att våra vanliga hjältar och skurkar inte är särskilt kraftfulla i det stora ordningen och att det numeriskt finns många fler varelser med så höga kraftnivåer, hur skyddar alla dessa bebodda världar sig från sådana mäktiga varelser? Att ha ett planetariskt försvarsnätverk är en sak, men om någon person kan orsaka en sådan katastrof, hur försvarar du det?

Är det bara hur historien / handlingen fungerar, eller har alla dessa planeter försvar mot den här typen av saker?

5
  • många av dessa världar eller planeter är inte ens medvetna om främmande hot så de ser inte behovet av en försvarsmekanism, de andra är bara för svaga för att försvara. till och med planeten vegita förstördes med alla de mäktiga sayansna, eller hur?
  • Planet Vegeta som förstörs är ett annat exempel på hur svårt det skulle vara att försvara en planet från en enda person.
  • Relaterat: Spelade zen-ohs med riktiga planeter ?. Från den frågan antar jag att svaret är ... inget?
  • saken är i den här världen, om du är tillräckligt stark kan du göra vad du vill och det finns ingen som hindrar dig. som Zen-Ohs
  • Många av dem gör det inte. Frieza erövrade många planeter och Buu förstörde ett gäng

TL; DR: Det gör de inte.

Låt oss först ta en titt på individerna och grupperna i hela Dragon Ball Universe som kan utlösa de nivåer av kaos som du beskriver. Jag kommer främst att begränsa denna analys till att börja med Universum 7.

1. Gudarna

Gudarna, som består av änglarna, Kais och förstörelsens gudar, bland några få andra, är en kraftfull grupp av gudar som presiderar över de 12 universum och upprätthåller balans. Gods of Destruction är mestadels ansvariga för - du gissade det - förstörelse, så de kan inte förväntas hjälpa till att försvara dödliga från olika hot. På samma sätt är änglarna bara skötare av dessa gudar och vidtar inte direkt några åtgärder utöver vad deras respektive gud önskar dem. Denna dynamik kan tydligt ses när Beerus vägrar att vidta några åtgärder mot Golden Freeza när han kommer till jorden, och när han inte försöker stoppa Goku Black när han invaderar den nuvarande tidslinjen.

Å andra sidan har Kais i uppdrag att se till att dödliga kan leva i fred och utveckla sig så mycket som möjligt. Men deras sätt att faktiskt åstadkomma detta är ganska praktiskt. De ingriper inte i dödliga angelägenheter direkt i de flesta fall och föredrar att helt enkelt observera och låta dem delta i så mycket förstörelse som de vill. De ansträngde sig inte alls för att hindra Freeza och hans familj från att dominera universum. Emellertid ger de ibland sin hjälp i fall av extrem universell fara, såsom den första och andra uppträdandet av Majin Buu i Universe 7, eller Zamasus härjning i Universum 7/10 (även om Zamasu-saken var på dem).

2. Namekians

Namekians, även om de är en fredlig ras, har mycket kraftfulla krigare som kan göra allvarliga skador. Även om de flesta Namekians inte är krigare, har de Namekian krigare vi ser slåss mot Dodoria och Zarbon en effektnivå på ungefär 3000, enligt Dragon Ball Wiki. För att få en uppfattning om hur kraftfull det är, listar samma wiki Master Roshis högsta effektnivå vid 180 - och han kunde förstöra månen med en Kamehameha. Trots denna maktnivå är de faktiskt de enda namekianerna vi ser förutom Nail (och Piccolo) som kan sätta upp alla nivåer av motstånd mot Freeza och hans soldater. Även om det kan ha funnits andra krigare som dödades utanför skärmen kan vi dra slutsatsen att namekianska krigare av denna kaliber faktiskt är ganska sällsynta. Som vi såg var de helt klart inte tillräckliga för att försvara planeten.

3. Freeza Force

Freezakraften är utan tvekan den största organiserade kraften av kraftfulla varelser som vi möter i universum 7, uttryckt i stora antal. Även om den genomsnittliga Freeza-goonen inte är det det där kraftfulla (vi ser Roshi besegra många på en gång under uppståndelsen F), de är fortfarande mycket starkare än den genomsnittliga dödliga. Freeza Force har också ett stort antal mycket kraftfulla individer, inklusive:

  • Cui
  • Zarbon
  • Dodoria
  • Ginyu Force
  • Shisami
  • Tagoma

Och naturligtvis Freeza själv.

Freeza Force har också kontroll över hela Saiyan-loppet, som i genomsnitt är ganska kraftfulla, liknar Namekians. Skillnaden är dock att sajianerna är en krigare, så alla uppmuntrades att växa så starka som möjligt. Det är svårt att veta den genomsnittliga styrkan för en Saiyan - jag tror inte att den någonsin anges - men även om den genomsnittliga Saiyan bara var en tiondel så stark som Raditz, en lågklassig krigare med en effektnivå på 1500, skulle de fortfarande vara en mycket kraftfull kraft, speciellt med deras Great Ape-former. Kom ihåg att Roshi förstörde månen med en styrka av 180. Det är lätt att se varför Freeza förstörde dem innan de började hota honom.

Slutligen har vi ...

4. Jordarter

Jordningarna, annars känd som Z-Fighters, är den andra anmärkningsvärda gruppen av varelser i Universum 7. Om man antar att bonden som mötte Raditz representerar den genomsnittliga människan, är människor inte alls kraftfulla med en kraftnivå på 5 enligt wiki. De har dock potential att växa ganska kraftfullt sett med Krillin, Tien och Yamcha (skratta inte). Jorden har också producerat andra extremt kraftfulla kämpar, inklusive Goku och Gohan, Androids, och Cell, som alla är astronomiskt kraftfulla i det stora schemat av saker. Tänk på att innan Goku kom, fanns det ingen kraftfull nog att utmana Freeza - inte ens i sin första form.

Kom till saken redan!

Allt detta är att säga att kraftfulla, planetförstörande varelser faktiskt inte är så vanliga. I universums skala berättar det faktum att det bara finns cirka fyra stora grupper som hanterar varelser i den maktskalan att detta inte är något som de flesta planeter sannolikt kommer att stöta på regelbundet. Faktum är att Galactic Patrol från Dragon Ball Super verkar vara något inflytelserikt, med deras Galactic King som bjudits in till Universe 7 / Universe 6-turneringen mellan Gods of Destruction, och ändå vet vi att en av deras elitpatrolmän, Jaco, inte är kraftfull alls. Bulma hotade att skicka Vegeta för att förstöra huvudkontoret för Galactic Control, och Jaco var dum. Galactic Patrol har inget sätt att bekämpa honom.

Att veta detta är att man säkert kan anta att planeter för det mesta inte har något pålitligt sätt att försvara sig mot utomordentligt kraftfulla individer. Planet Vegeta utplånades av Freeza ensam, och detsamma skulle ha hänt Namek om Z-Fighters inte hade ingripit.

Observera att detta inte nödvändigtvis gäller andra universum, men - Universe 11 har Pride Troopers, som verkar patrullera till slumpmässiga planeter och stoppa hot, och Universe 6 har Saiyans, som anställer sig för att skydda andra planeter.

Uppdatering: The Galactic Patrol

När det gäller Dragon Ball Super Manga kapitel 43 kan vi se att Galactic Patrol har funnits runt Universum 7 i minst 10 miljoner år. Dessutom kunde Merus, en medlem av Galactic Patrol, få droppen på Vegeta och bedöva honom med en stun gun, genom Vegetas egen erkännande. Det kan vara så att Galactic Patrol verkligen har skickliga medlemmar som kan hålla sig mot mäktiga varelser, och Jaco är bara en inkompetent outlier.

De andra universum

För att ta itu med kommentarerna kommer jag att prata om hur de andra universum hanterar sådana hot mer detaljerat, eftersom ovanstående svar främst avser Universe 7.

Universum 1:

Inte mycket är känt om dem, förutom det faktum att de har en mycket hög dödlig nivå, vilket gör dem undantagna från turneringen av makt. Det är svårt att göra några bedömningar här.

Universum 2:

Vi får inte se deras universum mycket, men det ses i avsnitt 91 att en audition hålls för att avgöra vem som kommer att slåss i turneringen av makt. Detta kan betyda att starka krigare är vanliga här. Det faktum att turneringen är allmän kunskap (det ses senare sändas till hela universum 2) kan potentiellt innebära att gudarna i universum 2 interagerar med dödliga mer regelbundet, vilket kan sträcka sig till försvar (även om detta är spekulation) .

Universum 3:

Universum 3 har Katopesla bland deras lista, som tydligen är en slags polis i sitt universum. Även om han sannolikt är den starkaste av dem, eftersom han valdes till turneringen, kan det finnas fler som, även om de är svagare, har en hög effektnivå och hjälper till att försvara universum från hot.

Universum 4:

Även om de slåss i turneringen om kraften, vet vi knappast någonting om dem. Med tanke på hur mycket en jävla Quitela är, tvivlar jag dock på att han tar sig tid att försvara några planeter (särskilt eftersom han är en förstörelsegud ...).

Universum 5:

Liksom Universe 1 deltog de inte ens i Power of Tournament, och vi vet inte mycket om deras Universum alls.

Universum 6:

Som kort sagt ovan har Universum 6 Saiyanerna, som anställer sig för att skydda andra planeter. Frost hävdade också att han gjorde en liknande sak initialt, även om det så småningom avslöjades att han initierade de konflikter som han löste. Ändå visar det att det finns åtminstone någon nivå av en formell försvarsorganisation i detta universum. Det är okänt vad namekierna i detta universum gör med sin tid (även om de alla var villiga att smälta in i Saonel och Pirina för att säkerställa deras överlevnad).

Universum 7:

Se mitt gamla svar.

Universum 8:

Samma historia som universum 1 och 5: vi vet ingenting om detta universum.

Universum 9:

Vi får lite insikt i Universum 9. Vi vet att detta universum är extremt svårt att överleva i, eftersom det av Trio De Dangers beskrivs som en "soptipp" (enligt wiki). Med tanke på det fullständiga kaos som universum verkar vara i när Sidra förstör en stad, kan vi antagligen anta att det inte finns mycket i vägen för försvar för de flesta planeter.

Universum 10:

Även om det finns flera starka krigare i detta universum, som Obuni, får vi aldrig se om det finns någon form av försvarsmakt. Det kommer verkligen inte från gudarna, med tanke på Gowasus politik att låta dödliga utvecklas, liknande Shin (detta var också en av anledningarna till att Zamasu förrådte Gowasu).

Universum 11:

Som nämnts kort i mitt gamla svar har Universum 11 Pride-tropparna, som aktivt patrullerar universum och förstör hot, som vi ser här.

Universum 12:

Precis som universum 1, 5 och 8 var detta universum undantaget från Power Tournament, så vi lärde oss inte mycket om dem.

Sammanfattning

Sammantaget, även om det verkar som om vissa universum har en viss försvarsnivå för alla planeter, har många av dem inte och skulle behöva förlita sig på kraftfulla altruistiska individer för att skydda dem från onda eller destruktiva krafter.

4
  • Varför nedröstningarna? Någon feedback för hur jag kan förbättra det här svaret?
  • Prolly någon som är extra pedantisk med en sida av OCD. Ditt svar hänför sig uteslutande till Universum 7 utan att nämna eller jämföra de andra universum, medan jag ställer frågan i mer allmän bemärkelse för att inkludera de andra universum.
  • Kan du dra mer korrelation från dina data / hypotes i Universum 7 och extrapolera hur det kan likna de andra universum? För Jorden specifikt vet inte jordarter om utomjordingar. I andra universum är människor bekanta med hur saker faktiskt fungerar, inklusive utomjordingar och kami
  • Rimligt nog. Jag tar ännu en spricka åt det med tanke på det.

Svaret på din fråga skulle väl vara "Mr. Satan", med avseende på jorden i Universum 7. Ända sedan Cellbågen där Mr. Satan tog kredit för Gohans seger har han ansetts vara jordens frälsare. Följaktligen har befolkningen intrycket av att hans makt inte konkurrerar med någon och att han är tillräckligt stark för att besegra alla varelser som skulle sätta risken för mänsklighetens planet eller liv.

Huvudberättelsen om Dragon Ball kretsar kring jorden i Universum 7 och eftersom Z-krigare råkar bo där, håller de mer eller mindre jorden säker. När det gäller universum 11 lär vi oss senare om en grupp krigare som kallas "Pride Troopers" som i princip gör det du beskrev. När det gäller de andra universerna vet vi inte om de faktiskt har några organisationer eller någon form av försvar mot dessa varelser

Du måste också komma ihåg att det finns Jaco // den galaktiska patrullen som tenderar att hålla ett öga på detta avseende, men de har uppenbarligen inte styrkan att kämpa mot varelser på den nivån. Dessutom är varje universum som en högsta Kai som råkar ha flera Kai under sig (som kung Kai under Shin). De tittade vanligtvis över dessa planeter och kontrollerade detta.

2
  • Kais har inte så mycket makt att kämpa mot kraftfull beeing som freeza Goku säger att högsta Kai av univese 10 (zamasu) är den starkaste och Goku är ssj1 medan han kämpar
  • För det första stod det i Buu-sagan att varje enskild Kai som bodde i Supreme Kais värld var tillräckligt stark för att förstöra namek saga Freiza (som till och med Goku kämpade för att göra tills han blev SSJ). Goku vände också SSJ2 mot Zamasu och inte SSJ1. Så jag föreslår att du först läser upp dina fakta.

De flesta av planeterna försvarar sig inte tillräckligt. Många hamnar som förslavade eller förstörda.

I det första eller andra avsnittet av Z avslöjades det att Sayansna gick runt för att erövra planeter och ofta dödade alla invånare.

Frieza hade ett stort imperium med hundratals planeter innan han besegrades av Goku.