Anonim

Goku blir nästa förstörelsegud för universum 7 - Dragon Ball Super

I avsnitt 6 lär vi oss det

Shizu

är kvinnan Rimuru är avsedd att vara med. Hon dyker upp i nästa avsnitt.

Hon dör också ett par avsnitt senare, nästa dag i universum. Bortsett från att hon dyker upp i OP och ED, och att vara en uppdragsgivare (för att Rimuru ska vara lärare) flera avsnitt senare, har hon inte mycket på gång i serien.

Varför anses hon vara så viktig och "Rimurus öde"? Varför är hon till synes viktigare än Veldora, ogre-kvinnorna, Miliam, etc?

Varför är hon viktigare än någon av de andra monster / andar som Rimuru absorberade?

Jag känner bara till anime, så om manga / LN går så mycket mer i detalj om detta, förstör inte det och låt svaret vara något vagt.

1
  • Jag tolkade "avsedd med henne" för att betyda att deras möte var ödet, snarare än att hon var väldigt central i sitt liv. Naturligtvis hade hon också stor inverkan på hans liv, som svaren nämner. Plus, med tanke på hur snart hon dök upp, var förutsägelsen kanske på kort sikt och inte tänkt att tas som hela hans livs öde.

@earthling gav ett bra svar på vikten av hennes roll i Rimarus öde. Nedan vill jag ange hur hon alltid var med honom.

  • Shizu var med Rimaru fysiskt, för alltid, i magen.

  • Shizu bodde också hos honom när Rimaru tog sin fysiska form.

  • På sätt och vis var hon också med honom genom den känslomässiga kopplingen att uppfylla sina önskemål. Det sägs ofta att en person lever vidare genom sitt arv och andras minne. Rimaru uppfyllde sin önskan och sitt arv att rädda barnen. Shizu bodde också med honom både i hans minne och i Rimarus resa för att avsluta hennes strävan att konfrontera Demon Lord Leon Cromwell.

Så på många sätt var hon alltid med honom och därmed den person som han var avsedd för och hamnade tillsammans med.

Hämtad från avsnitt 6-8:

  1. Shizu är nyckeln genom vilken Rimuru lär känna Demon Lord som kallar till Shizu (förmodligen huvudskurken) och Rimuru är mer eller mindre hjälten i denna historia.

  2. Utan Shizu kanske Rimuru aldrig vet att någon (Demon Lord) kan kalla människor från den världen till den här världen.

  3. Shizus död är avgörande för Rimurus karaktärsutveckling.

  4. Det finns ett löfte som Rimuru gav Shizu, och att uppfylla detta löfte kommer att ge en viss väg eller ett mål till historien.

Detta förklaras mer i mangan.

5
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.
  • Alla som såg anime borde kunna förstå mina svar, så referera till anime avsnitt 6 till 8.
  • 1 'Den som såg anime borde kunna förstå mitt svar' Ja, men det här är en Q & A-webbplats. Till skillnad från andra forum är denna webbplats beroende av verifierbar information. Spekulationer är tillåtna, men en grund, specifikt referenser, bör ges om hur och varför du kunde komma fram till just den slutsatsen. Det finns inga undantag.
  • Till exempel '3) Shizus död är avgörande för Rimurus karaktärsutveckling.' Hur kom du fram till den här slutsatsen? Varför är en karaktärs död avgörande för att någon ska utvecklas? Människor kan fortfarande utvecklas utan att någon nära dem dör. Samma sak gäller för alla andra svar. Personligen behöver detta och resten av dina poäng mer bevis och bevis.
  • Som W. Are har kommenterat är ett korrekt och inköpt svar mycket bättre än bara ett korrekt svar utan några referenser (eftersom andra inte kan kryssa för det enkelt). Använd också gärna >! (spoiler block) markdown-syntax för att dölja lite text om du vill, så länge du kan expandera och förbättra ditt svar!