Anonim

Live sportresultat: Wimbledon

Detta är de tio bästa studenterna från inträdesprovet i början av serien

Som du märker gick några av eleverna i B-klass som Ibara, Kendo, Tesytetsu och Awase. Varför är det så? Hur tilldelar UA klass till sina potentiella studenter?

Du verkar tänka att "A är bättre än B" som det skulle betyda på en examenbetyg, som klassificerar klasserna uttryckligen, men det är inte namngivningssystemet som används här. Vanligtvis i Japan är det samma som att namnge dem Class Orange och Class Rhino. De skiljer bara mellan grupperingarna på samma betygsnivå och rangordnar dem inte.

Till skillnad från de flesta amerikanska skolor där alla i samma klass tenderar att klumpas ihop med flytande grupper som varierar mellan varje kurs och reser mellan rum för var och en av sina kurser, tenderar det japanska systemet att bryta studentkroppen i bitar som alla stannar kvar i ett rum när lärarna själva flyttar mellan klassrummen. Det är därför klassrumsscenerna alltid börjar med att eleverna redan är där, i samma rum som alltid, och att läraren går in strax innan han börjar undervisa.

Att vara "Klass A" betyder bara att du är i rum A hela tiden (förutom PE och allt annat som rummet är otillräckligt för), inte att du är bland de bästa. Om dina skolor någonsin har haft en "Homeroom" -klass, skulle det vara som att gruppera dig efter "Mr. Fensters Homeroom Class" och "Ms. Manottis Homeroom Class".

Några skolor makt använda sekundära etiketter för att antyda någon form av hierarki, genom att försöka gruppera likasinnade eller liknande studenter om de kan stödja sådana variationer i läroplanerna, men detta är inte nödvändigt. Och dina antagningsresultat innebär ett slumpmässigt val av mynt-kast: ungefär hälften (6 av 10) gick i en klass och den andra ungefär hälften (4 av 10) gick till den andra.