Anonim

Mutsuki mot Urie & Saiko [AMV] säsong 4-9 förlamad

I berättelsen hänvisar vissa människor till Mutsuki som honom / henne.Dessutom anges i wiki att Mutsukis kön är manligt, kön är kvinnligt.

Är Tooru Mutsuki man eller kvinna?

1
  • Hon är en kvinna nu. Du kan hitta hennes citat "Jag är pinsamt kvinna" i kapitel 114 i Tokyo Ghoul: re (Dear).

Här är mitt uppdaterade svar med fakta från själva mangan, eftersom mangan länge är över och svaren här kan fortfarande förvirra någon, särskilt eftersom anime hoppade över några av de fakta som jag håller på att presentera.

Till att börja med är skillnaden mellan kön och kön att den förra är biologisk (man eller kvinna) och den senare kan referera till antingen sociala roller baserat på personens kön (könsroll) eller personlig identifiering av sitt eget könbaserade om en intern medvetenhet (könsidentitet). '

Är Tooru Mutsuki man eller kvinna? Tooru Mutsuki är biologiskt en kvinna. I början av berättelsen föredrar hon att identifieras som en manlig men senare verkar hon acceptera sig själv och sina känslor som flicka.

I Vol. 1 Kapitel 4,

Torso rippar upp skjortan inuti sin hytt och avslöjar omedelbart vad hennes kön är:

I Vol. 1 Kapitel 5,

en flashback visas där människor från CCG Academy Junior School pratar med henne och hon berättar för dem att hon vill inte bli tjej och det från det ögonblicket, hon vill bli en kille.

I Vol. 7 Kapitel 73,

det avslöjades att hon ständigt misshandlades av sin far, och det antyddes att hans far kan ha sexuellt missbrukat henne eftersom han fokuserar sin blick på Toorus våta kläder:

I Vol. 10 Kapitel 100,

Toruu avslöjar för Saiko att hon är en tjej men Saiko anmärkte för sig själv att hon redan vet:

Slutligen, i Vol. 15 Kapitel 155,

Tooru sågs naken när Sasaki går in och antyder att Haise vet att hon är en tjej men valde att inte säga något om det till truppen:

Medan hon ursprungligen föredrar att identifieras som en kille, i den senare delen av berättelsen, dock:

efter Rushima Landing Operation och mot slutet av mangan är hon mer öppen mot sina känslor och jag tror hon accepterar att hon är en kvinna. I Vol. 12 Kapitel 126, avslöjar hon för Urie att hon älskar Haise. Och från händelserna som inträffar under resten av mangan kan man se att hon är ungefär som en yandere som går så långt att hon vill döda Haise och Touka. En gång sågs hon klä av sig, komma på och omfamna ett lik av någon som representerar som "Haise" efter att ha dödat det.

När det gäller den sista delen av OP: s inlägg kan jag enkelt ta itu med den delen.

Kön är den interna sexuella identiteten hos man / kvinna / varken, medan kön är de yttre bitarna du fick vid födseln. Så den här karaktären är en med viss grad av könsdysfori.

1
  • Jag märkte att jag inte citerade någonting för att säkerhetskopiera min inställning, så jag kommer att göra det innan jag blir tilltalad i den frågan: Medan jag helt BESVARAR DSM5: dsm5.org/documents/gender%20dysphoria%20fact%20sheet.pdf.

Hon är en tjej eftersom hon inte ser sig själv och inte tänker som en man:

"Det är inte det ... jag tänker som en man"

Även om Ishidas planering för att denna karaktär ska trans ska hamna begränsad till missbruk snarare än bara könsdysfori, har Mutsuki nämnt att han vill kallas en man.

Hon är en flicka, hennes förflutna får henne att klä sig som en man. Men i den andra säsongen av Tokyo Ghoul: re kommer att avslöja svaret varför hon klädde sig som en man.