Anonim

Maskulina kvinnor: Underdogen

Under den andra säsongen av Sword Art Online hade Yuuki en 11-hit Original Sword Skill. Hon gav det till Asuna innan hon dog. Hon namngav färdigheten "Mother's Rosario".

Kan någon berätta för mig vad Rosario egentligen menar? Jag skulle vilja veta vad det bokstavligen betyder och vad det betyder i nuvarande sammanhang och om det finns någon historia bakom ordet.

4
  • Enligt Wiktionary kommer Rosario från ordet radband som är kopplat till den romersk-katolska kyrkan. men jag har ingen aning om hur detta ansluter sig till Yuuki som inte har sett upp till det ännu men från det jag har läst såg Yuuki Asuna som en mamma och med hur radband används i Maria Watches Over Us där en radband bara handlades med en person du brydde sig om att jag inte skulle bli förvånad om Yuuki gav det namnet att bara för Asuna, en skicklighet som fördes vidare till mamman Yuuki brydde sig om
  • Konno Yuuki är starkt underförstådd (om inte direkt sagt? Jag glömmer) att vara kristen, därav "Rosary". (Kanske är detta uppenbart, men jag antar att för fullständighet, bör jag påpeka att "Rosario" bara är den portugisiska medföljande engelska "Rosary". Många av Japans kristendomsrelaterade lånord kommer via portugisiska.)
  • Ja, det verkar förståeligt att Rosario kommer från Rosary. Men jag vill verkligen veta det verkliga konceptet bakom detta.Det är ett riktigt fängslande och rörande namn och jag skulle verkligen vilja veta vad det betyder här. Så Rosenkransen är bara någon form av bön eller besvärjelse?
  • @ Memor-X Jag tror att du har det tvärtom. Jag kommer inte ihåg de exakta orden men när Yuuki gav det vidare till Asuna sa hon att det kommer att hålla dig säker. Så även om det kan vara klokt att säga att Asuna var något av en moderfigur för Yuuki, men mors Rosario var tänkt att skydda Asuna. Så i den meningen är mamman som faktiskt skyddar Yuuki.

Yuukis mor vände sig till katolicismen efter att ha fått veta om henne och hennes familjs lidande. Så mycket jag är ganska säker på nämndes i anime, och det lämnade ett starkt intryck på Yuuki själv.

Författaren sa att färdighetsnamnet är ett minne till sin mamma. (Jag måste hitta det exakta citatet senare, men det var ett svar på en fans fråga på Twitter) Han använde "Rosario" istället för "Rosary" eftersom det japanska lånet ordet togs från portugisiska. En radband är i sig en uppsättning böner som kallas "Hail Mary's". Det finns också ornament som halsband eller ringar med specifika pärlor för att räkna Hail Mary's, även kallad Rosaries. Även om det kan vara spekulativt, tror jag också att varje träff från 11-hit-skickligheten från Yuuki representerar en fysisk radkrans komponenter, eftersom den typiska radbandet har tio pärlor vardera för att representera en Hail Mary, plus ett krucifiks.

5
  • Det verkar vara vettigt men något är fortfarande oklart. Kan du förklara dessa? Rosenkransen verkar också betyda en "roskrans". Kunde inte ordet Rosario ha någon koppling till det? Dessutom är Hail Mary som du pratade om. Vad är de egentligen för? Är det bara någon slags hyllning till Maria eller tror de att det erbjuder något slags skydd? För om det bara är något slags beröm till Mary, skulle det inte vara vettigt att något sådant skulle vara till nytta för den som sa det.
  • Kan du förklara varför radband är relaterat till tanken på skydd?
  • Jag är ingen expert på katolicism, men jag antar att de flesta böner är vädjan för någon form av skydd eller hjälp. Jag antar att ett välkomnande Maria är en sådan bön, och en radband är en uppsättning av dessa böner som sjungits i följd. Jag skulle inte heller veta hur en radband är kopplad till tanken på skydd; Jag hävdade bara att Yuukis skicklighet, Moderns Rosario, var ungefär som ett minne för hennes mamma.
  • Ja, jag har forskat lite och det verkar inte som att det har något med skydd att göra, Rosary menar jag. Det är något av hennes mors minne.
  • hej tsuf, åtminstone slå upp wikipedia för att skriva ditt svar, snälla? du har fel i bönerna.

Jag tror att titeln "Mors Rosario" kommer från Yuukis religion (eller hennes mors religion), antalet skott i hennes unika svärdfärdighet tillsammans med gåvan hon gör till Asuna.

"Rosario" är det italienska / latinska (inget portugisiska) ord som används för en form av bön i den romersk-katolska kyrkan. I sin korta form består den av en sekvens av böner (en apostelns trosbekännelse, en lords bön, tre hälsnings Maria, en ära var) följt av tio hälsnings Maria som måste reciteras i en slinga minst fem gånger.

Ett halsband, kallat "Rosario" i sig, som består av en sträng av knutar eller pärlor används i en hand för att upprätthålla sekvens och räkna böner. Halsbandets namn härstammar från latinska "Rosarium" som står för "roskrona" och bland katolikerna finns traditionen att ge dessa halsband.

PS: Jag är italiensk och jag är katolik.

1
  • 1 Det är portugisiskt. pt.wikipedia.org/wiki/Santo_Ros%C3%A1rio - movimentojovensmarianos.wordpress.com/oracoes/… - det var portugisiska jesuits som förde katolicismen till japan en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Catholic_Church_in_Japan - ordet har mycket få avvikelser dess latinska rötter i romanska språk, det är därför det stavas detsamma på italienska.

Om du vill ha TL; DR-versionen hoppar du bara till sista stycket.

Den här frågan är lite lättare att förstå om du är katolik eller är kunnig i katolicismen. Jag ska göra mitt bästa för att själv förklara detta som katolik. Det kan vara långt, men lita på mig, du kommer att förstå Yuuki / Zekken från Sword Art Online 2 mycket mer om du tar dig tid att läsa allt detta. För det första, vad är katolicismen? Jag tycker att det är viktigt att veta så att du förstår Yuukis beslut och tankeprocess för att namnge hennes unika 11-hit combo-svärdskicklighet. Det här kan vara lite långt, men jag tycker det är viktigt att först ge en snabb kraschkurs i katolicismen innan jag förklarar hur det hänför sig till Yuuki.

Till att börja med är alla som ingår i den katolska kyrkan kristna. Katolska och kristna är synonymer, de är samma sak. Att vara katolik betyder att vara kristen. Även om det finns andra valörer av kristendomen betyder det inte att de är katoliker. Alla katoliker är kristna, men inte alla kristna är katolska. Katolik betyder "universal" på grekiska, vilket används i katolicismen som representerar "universell kristendom". Det vill säga katolicismen lär den kristna tron ​​i sin fulla och mest ortodoxa utsträckning. Katolicismen är både den ursprungliga och äldsta grenen av kristendomen, grundad av Jesus Kristus år 33 e.Kr. (nästan 2000 år gammal nu) när han utsåg aposteln Petrus till den första påven som tog hand om sin hjord (kristna) i hans (Guds) fysiska frånvaro . Se till kristna, Jesus är Gud, och medan han inte längre är med oss ​​i köttet (fysiskt), är han fortfarande andligt med oss ​​i form av den Helige Ande från treenigheten (Fader, Son och Helig Ande). Även om treenigheten kan förvirra icke-kristna att tro att det är tre gudar, representerar treenigheten faktiskt bara en gud. Kristendomen är monoteistisk, vilket är dyrkan av den enda Gud. Tänk på Trinity som en klöver / treklöver, som har 3 löv, men ändå är den samma klöver. När en klöver har 4 löv, anses det fjärde bladet ha tur, det är där tron ​​på lyckliga klöver kommer ifrån.

När jag går vidare tycker jag att det är bäst att förklara Jungfru Maria och radbandet nu, som på spanska kallas "Rosario". Jungfru Maria är mycket viktigt för katoliker eftersom hon födde Gud i köttet, Jesus Kristus. Maria är speciell eftersom hon valdes av Gud för att föda honom i köttet (Jesus Kristus, sonens del av treenigheten). Maria gav sedan Gud tillåtelse att låta hennes kropp föda Gud inkarnerad, Jesus Kristus. Jag vet att det kan tyckas mycket chockerande för icke-katoliker, men kristna tror att det är sant baserat på många mirakel och många ögonvittnesbörd som bevis på Jesu gudomlighet som Gud i köttet. För att inte tala om att judendomen (judisk tro) profeterade detta tusentals år före Jesu Kristi födelse. Kristendomen är en fortsättning på den judiska tron. Marias roll i kristendomen är att vägleda alla kristna mot sin son och Herre, Jesus / Gud. Katoliker anser att Maria är den ultimata helgonet, en helig helig vars kropp var helt ren för alla smärtor av ondska / korruption, vilket var det perfekta kärlet för att föda Gud i köttet (Guds mänskliga fysiska form). Det vill säga att Marias kropp hade det unika drag som gjorde det möjligt för Gud att återfödas till sin egen skapelse. Det är här Rosary (Rosario) kommer in.

Rosenkransen används av katoliker som en form av bön för att recitera "Our Father" och "Hail Mary" -bönerna. Bönerna som består av radbandet är ordnade i uppsättningar om tio hagel Marys, kallade årtionden. Varje årtionde föregås av en Lord's Prayer och följs av en Glory Be. Under reciteringen av varje uppsättning tänker man på ett av Rosenkransens mysterier, som minns händelser i Jesu och Marias liv. Fem decennier reciteras per radband. Andra böner läggs ibland till före eller efter varje decennium. Krucifixet representerar starten på denna 1 + 10-kombination som resulterar i 11. Rosenkranspärlor är ett hjälpmedel för att säga dessa böner i rätt ordning. Även om radbandets form av bön inte krävs för att vara katolik, uppmuntras det.

Nu klarade vi oss äntligen, dags att förklara hur allt som representerar Yuukis / Zekkens "Mother's Rosario" unika svärdfärdighet. I katolicismen betraktas Mary som varje katolsk mamma, och hon är en stor del av radbandet. Om du kombinerar detta faktum får du "Mother's Rosario". Man kan också hävda att det har att göra med Yuukis mamma, som vi upptäcker att vi bad för sin familj, särskilt hennes barn, vilket framgår av tillbakablicket när Yuuki och hennes mamma bad i en kyrka. Med tanke på att mamman var katolik är det extremt troligt att hon ofta bad med en radband, vilket gjorde att det skickliga namnet kallades "Mother's Rosario". Det finns dock mer betydelse för hela "Mother's Rosario" -bågen i Sword Art Online 2. Kom ihåg hur Yuuki i en av episoderna sa att hon inte förstod sin katolska / kristna religion när hon var yngre (visas i en flashback medan hon är ber i en kyrka med sin mor)? Tja, det är mycket vanligt bland barn i katolicismen eftersom det är väldigt komplext. Vi lär oss att förstå det mer när vi blir äldre. Medan vissa förstår sin katolicism från en intellektuell nivå genom att göra massor av forskning genom kyrkans böcker och brev, lär sig många andra genom det kristna begreppet lidande. Se, kristna tror att lidande har potential att skapa goda i någon form som vi inte kan uppfatta vid första anblicken med vårt begränsade mänskliga intellekt. När vi lider ifrågasätter vi ofta de negativa aspekterna av lidande, men ibland välsignas vi av det i någon form. Som ett exempel kommer vi att använda Yuukis lidande, som fick HIV-viruset, som sedan bildades till AIDS. Detta visas under Yuukis sista minuter före hennes död, när hon säger att hon äntligen förstår varför hon gick igenom allt det lidande. I Yuukis fall var det att uppleva "Kärlek", sann kärlek i sin renaste form, men också att lära andra hur man älskar innan hennes död. Kom också ihåg att Yuuki och de sovande riddarna (hennes guild där alla medlemmar är terminalpatienter i verkliga livet) hade en djup önskan att odödliggöra sin guild och namn i Aincrads svärdsmonument. Hela guildens lidande gjorde det möjligt för dem att uppnå något som av de flesta spelare ansågs omöjligt. Det betyder inte att Yuukis lidande är bra, för det är faktiskt inte hemskt! Men hennes lidande välsignade henne att bli älskad och i gengäld att älska andra, såväl som att ge henne kraften att uthärda, men ändå njuta av hennes sista ögonblick i sitt liv genom att uppnå i verkligheten och i spelet. Det är meningen med det kristna lidelsebegreppet. En annan form av välsignelse från lidanden kom efter hennes död, genom att Yuuki gav sina guildkamrater till de sovande riddarna hopp och mod att bekämpa sin sjukdom, där vi får höra att Shi-eun och Jun återhämtar sig från sina sjukdomar. Ytterligare en välsignelse kommer i den form som Kirito och Asuna räknar ut att Akihiko Kiyaba och hans fru står bakom medicuboidteknologin, vilket antyder / antyder att Kiyabas anledning att skapa dödsspelet Sword Art Online var att ge Medicuboid-teknologin en snabbstart för investerare att ta det på allvar för att dess teknik ska gynna mänskligheten på lång sikt. Slutligen leder Yuukis lidande henne att avgöra vem hon kommer att vidarebefordra sin "mors Rosario" till. Hon väljer Asuna som nästa spelare, till vilken Asuna berättar för Yuuki att hon kommer att se till att "Mother's Rosario" skickas vidare till värdiga spelare till slutet av tiden, i huvudsak blir en annan oförutsedd välsignelse, hennes "Mother's Rosario" blir en annan permanent bevis för att hon existerade och i huvudsak blev en annan handling som förevigade Yuuki igen i någon form. Tänk på att vara "förevigad" i ditt sinne för jag kommer att nämna det en sista gång i slutet av allt detta. Nu är radbandet (Rosario) en 10 + 1 = 11 del av den katolska radbandet. De 10 representerar "Hail Mary" och 1 representerar krucifixet. Låter detta bekant än? Det borde, det är en hänvisning till Yuukis 11-hitkombination! Yuuki berättar för Asuna att hon heter den 11-hitkombinationen unika svärdfärdigheter "Mother's Rosario" och att det kommer att hålla henne säker när hon behöver det. Detta representerar "Hail Mary" -bönen, som är känd för att användas i svåra eller farliga situationer. "Hail Mary" är en bön som ber Jungfru Maria att förböna oss för att be om Jesus / Guds hjälp när vi behöver honom mest. Detta är det populära fotbollsspelet i NFL, när spelaren går för ett all-in svårt långkast, den berömda "Hail Mary" passerar. Det är vettigt, eller hur? Tja nu, tänk på när Yuuki använder det. Lägg märke till att Yuuki bara använder sin 11-hitkombination, "Mother's Rosario", när hon blir överväldigad av en skicklig motståndare, vilket är uppenbart att bara använda den mot Kirito och Asuna när de lyckades kort överväldiga henne. Yuukis "Mother Rosario" är hennes "Hail Mary"! Hur coolt är inte det?!?! Slutligen sa jag att jag skulle nämna "odödliggöra" en sista gång. Yuuki är en katolsk kristen, vilket betyder att hon tror på ett efterliv efter döden. Kristna tror på himlen, där de får liv evigt i paradiset, i huvudsak odödlighet i en perfekt kropp, utan smärta eller sorg, medan de lever i lugn och ro. Yuuki ser fram emot att träffa sin familj igen efter sin död, och under hennes döende ord nämner hon att hon ser fram emot dagen att hon får se alla sina vänner igen när de passerar in i efterlivet som hon. Detta är överväldigande en katolsk kristen tro. Även om man inte är kristen, lär den katolska kyrkan att även icke-kristna har potential att få inträde i himlen av Gud genom begreppet "absolut okunnighet". Kortfattat betyder "absolut okunnighet" i grunden icke-kristna som får komma in i himlen på grund av skäl i livet som hindrade dem från att lära sig om eller acceptera kristendomen före tiden för deras död. Detta innebär att alla Sword Art Online-karaktärer har potential att vara bundna till himlen, även om de inte är katolska / kristna. Yuuki tar sina sista andetag i livet leende och erkänner att hennes lidande leder henne till dessa ögonblick och insikter; slutligen slutade med att säga att hon gav allt och att hon levde.

1
  • 1 din "tldr" bör delas upp i ett separat stycke eftersom det är lite svårt att läsa. Du kanske också vill granska det och ta ut allt som inte är relaterat till frågan eftersom jag väljer saker som lidande och välsignelse och inte är säker på hur dessa relaterar till betydelsen och anledningen till att namnge färdigheten Mother's Rosario

Nu har det fastställts på detta forum att Rosario är Rosary. Yuuki gav mors Rosario till Asuna för att skydda henne i avsnittet. Nu i verkligheten säger hängivna katoliker radbandet som en bön. I själva verket lovar den välsignade modern Maria skydd mot helvetet till de själar som reciterar radbandet.

Så det kan tolkas att Yuuki frågade om skyddet av sin själ och många andras själ genom att namnge skickligheten "Mother's Rosario". Därför kunde det också tolkas när hon gav det till Asuna, hon bad också den välsignade modern Maria för skyddet av Asunas själ mot helvetet. Katoliker tror att Maria är en kraftfull förbönare och leder själar till Gud, det är därför de ber om hennes böner.

Nu hänvisar modern i "Mother's Rosario" mycket sannolikt Maria, Guds moder, även känd som den välsignade modern Maria (även känd under många olika titlar). Katolska kristna tror och accepterar att Jesus på korset har gett sin mor till sina troende. Yuuki antyds starkt att han är kristen, särskilt en katolsk kristen, så "modern" kan mycket väl hänvisa till den välsignade modern Maria.

Så därför kan de punkter som jag diskuterade tidigare vara en anledning till varför Yuuki utsåg färdigheten Mother's Rosario.

Jag är själv katolik så jag vet innebörden av radband.