Anonim

Carnatic Music | RASIKATVAM | Sangeetha Sivakumar | T.M. Krishna | RK Shriramkumar | K Arun Prakash

Om det ens finns ett namn på det?

Jag såg den här frågan som förklarar Varför men jag skulle gärna veta om det finns ett namn på det. Den länkade frågan nämner superdeformerade men jag tänkte att det finns ett japanskt namn, om det finns något.

De gör det i många anime (och manga) och det används med karaktären är generad, ibland är det när de är trötta, irriterade eller förvirrade.

Det påminner mig om chibi men det är ännu enklare än så och får dem inte att se ut som barnversioner.

Från Fullmetal Alchemist: Brotherhood:

0

Den så kallade "enkla bakgrunden" är i grunden en montage av ett visst mentalt landskap. Ibland kallad "kouka haike" ( , tänd effekt bakgrund) eller "kouka back" ( , tänd . effekt tillbaka), med hänvisning till en enkel effektbakgrund.

De specifika linjerna i scenen är troligen någon variant av "taresen" ( ) som betyder "droppande linjer". Ibland kallas det också generiskt "tatesen" ( ) eller "vertikala linjer".

De hänvisar båda till skildringen av parallella vertikala linjer (ibland snurrande eller ojämnt för att representera ett nödläge) i en bakgrund eller på en viss karaktärs ansikte. Linjerna i en mörkblå eller lila nyans (de kan variera beroende på konstnär och sammanhang) indexeras för att uttrycka hur en viss karaktär eller scen känns deprimerad, ledsen, äcklad eller ångrad, bland andra negativa känslor.

Termen härleds troligen från , med hänvisning till hur scenens eller karaktärens känslor "droppar".

1
  • Bra svar, men jag tror att affischen hänvisar till de förenklade ansiktsuttrycken som googly-ögon (som vi ser i exemplet), X för ögon, överdriven mun och så vidare, inte bakgrunden. Kan du utarbeta det?

I alla konstnärshänvisningar och källor som jag har använt för att rita manga har jag aldrig stött på ett standardnamn för stilen. Jag har ibland sett det kallas deformation, med superdeformation chibi-stil i slutet av spektrumet.

Oftare har jag sett det bara kallas överdrift, eftersom det överdriver ansiktsdrag och kroppsspråk för att betona de avbildade känslorna.