Anonim

POCO X3 NFC POCO M2 POCO C3 Nu officiell mobil i Bangladesh। Nagad avgifter

I anime bär personer som ansvarar ibland armband,

från vänster till höger: Haruhi Suzumiya - The Melancholy of Haruhi Suzumiya (Club president), Suzu and Tsuda - Seitokai Yakuindomo (student Council), Kuroko - Toaru Kagaku no Railgun (Judgment, Disciplinary Committee), Kamado Ueshita - Mirai Nikki (Director of barnhemmet).

har detta armband särskilt namn? vad är syftet med och hur är det här? Är detta relaterat till japansk kultur? Jag ser aldrig någon som bär det här i mitt land.

2
  • från vad jag förstår visar de att de är i en skolklubb / grupp som ett studentråd / disciplinkommitté, den tredje är att Kuroko är i DOM som är som en disciplinkommitté utom hela staden, inte säker på om det är en kultur sak eller inte men
  • troligtvis relevant: tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/RedArmbandOfLeadership

Armband i Japan, vanligtvis kallade rött armband, bärs som en metod för identifiering av team / grupp eller organisation (mer om detta i slutet)

Det röda armbandet kan ha en helt annan konnotation i japansk kultur än i många andra länder. Ledaren för vilken grupp som helst kan bära ett rött armband, vanligtvis med tecknen för organisationens namn, som en symbol för hans auktoritet. På grund av kulturell spridning har vänsterpolitiska gruppers användning av det röda armbandet också spridit sig till Japan.

Källa

Länken har också information om hur det sprids till Japan men det är utanför ramen så jag tar inte med det här.

Kända band från bilden:

1) Haruhi Suzumiya bär ett band som läser Brigadledare

2) I Ousai (privatakademi som visas i Seitokai Yakuindomo) betyder röda armband makt, inte ledarskap studenter som tillämpar regler bär dem.

3) I Toaru Kagaku no Railgun betyder detta band domskommittén

Det gick inte att hitta information om den fjärde.


Personligen har jag sett i många japanska drama att arbetande människor bär sådana band som journalister, journalister, kriminaltekniker och till och med poliserna (inte röda men det är vanligtvis vitt i svart text) så jag antar att det är ett sätt att berätta vem kommer från vilken organisation.

3
  • 2 Medan armbandet Haruhi har på sig i frågan står "Brigadledare", den som du har tagit med i ditt svar lyder "Super Director" - det var den hon hade på sig när de filmade The Adventures of Mikuru.
  • @senshin Synd att jag inte läser japanska. Tack för informationen. Är bilden ovan korrekt?
  • 1 Yup, det är armbandet "Brigad Leader".