Anonim

Skaparna av Riverfail säger No More

I Vampire Knight, om en vampyrjägarfamilj föder tvillingar, kommer den ena att vara svag och den andra kommer att vara stark.

Enligt vampireknight.wikia.com:

För att paret ska bli mäktiga jägare, desto starkare måste man sluka den andra och bli en.

Hur mycket av den svagare tvillingen slukar den starkare tvillingen? Dricker den starkare blodet från den svagare eller äter faktiskt deras kött. Förklaras detta någonsin i kanon eller av författaren?

2
  • Varför hänvisar du till Bleach Wikia för en Vampire Knight Wikia-postreferens ??
  • Tyvärr såg jag på bleach.wikia.com samtidigt efter något annat. Jag fixar det nu.

Den specifika frågan om konsumerad kvantitet behandlas aldrig, i universum eller ute. Tvillingen slukar bokstavligen köttet (och följaktligen mycket av blodet) från ”offret”. Eftersom detta händer under graviditeten är fostret troligtvis autonomt (för det mesta) och skulle därför konsumera det i sin helhet.

Bakgrund

Detta fenomen är i verkligheten känt som "försvinnande tvillingsyndrom" (Wikipedia - varning: grafiska medicinska bilder).Det finns fall av både partiella och fullständiga konsumtioner.

Följaktligen, på grund av den här frågan i verkligheten, har den sett genom historien. De flesta primitiva kulturer trodde att tvillingar menade något andligt, även när det gäller magi och rättfärdighet.[ref 1] Vissa trodde broderliga tvillingar var tecken på äktenskapsbrott, och identiska tvillingar var tecken på gudomlig faderskap.[ref 2, s.1, stycke 3] I äldre samhällen med hög spädbarnsdödlighet skulle endast en tvilling till och med överleva födelsen. För att förklara detta för den överlevande tvillingen användes ofta förklaringar om magi och myter.[ref 2, sid. 2, stycke 2]

Varför detta är viktigt

Jag vet vad du tänker: "Har detta samband med frågan?" Det gör det, eftersom det något visar rötterna till detta koncept i Vampire Knight. Tvillingar försvann ofta innan de föddes, och så blev legender handlade om varför och hur detta hände. En sådan legend är att två identiska tvillingar faktiskt är en varelse som har separerat. För att återfå sin fulla styrka måste de återförenas en måste absorberas.

Sammanfattning

Så, hur mycket måste den starka tvillingen äta för att bli hel? Enligt legenderna behöver det bara vara tillräckligt för att döda den svagare tvillingen så att livskraften kan absorberas. Låt oss säga att det tog en liten bit från armen på sitt offer som sannolikt inte skulle döda det och inte skulle göra någonting totalt sett. Men att äta, säg huvudet eller hjärtat (eller hela kroppen), skulle vara tillräckligt för att offret skulle dö. Om vi ​​antar att dessa legender är konceptets rötter i Vampire Knightskulle samma logik gälla.

2
  • Menar du hög spädbarnsdödlighet (många spädbarn dör) eller låg spädbarnsdödlighet?
  • @kuwaly Jag menade hög spädbarnsdödlighet. Vet inte hur det misstaget gled ut.